Breaking news

Tupeu de președinte la început de an

Traian Băsescu începe anul 2011 cu o aroganță în stilul caracteristic. După ce a petrecut Revelionul cu familia și alături de premierul Emil Boc, Băsescu a plecat din Predeal cu elicopterul, că de… traficul rutier pe DN 1 era blocat.

sebastian popescuDupă ce s-a ghiftuit cu bucate alese și s-a dres cu licori scumpe, președintele Băsescu a plecat din Predeal cu elicopterul, evitând astfel blocajul creat pe DN1 de zecile de mașini. În timp ce Băsescu zboară prin țară cu elicopterul, milioane de români se zbat în sărăcie și mizerie.

Când e vorba să culeagă voturile românilor, Băsescu îmbracă haina de om al poporului, popular, îmbrăcat la fel ca orice român. Însă când e vorba să stea în trafic ca românul de rând, să vadă rezultatul deciziilor luate când era ministru al transporturilor, se folosește de funcția de președinte și cheamă cât ai zice pâs elicopterul să îl ducă  la Cotroceni. Băsescu sfidează astfel poporul care din păcate l-a mai pus încă 5 ani la cârma țării.

Mă întreb oare cum de se găsesc așa ușor bani pentru deplasările președintelui fix când are el chef. Cât o costa o plimbare cu elicopterul de la Brașov la București? Când vine vorba de salarii pentru bugetarii de rând, politicienii spun că e criză și impun salarii de mizerie și taxe de nivel european. Când e vorba de luxul șefului statului, politicienii puterii invocă siguranța națională.

Băsescu a fost foarte mulți ani ministru al transporturilor din 1990 și până în 2000. Însă degeaba. Nu a făcut nimic pentru dezvoltarea rețelei de drumuri națioanle și autostrăzi. A introdus însă celebra taxă Băsescu, cu lozinca ”Aici sunt banii dumneavoastră”. Băsescu a știu toată viața lui să își vândă bine pielea. A fost un actor desăvârșit și un escroc de primă clasă. A furat cu acte în regulă, a recunoscut că și-a dat casă singur pe când era primar la București și a mers mai departe.

A vândut la preț de doi lei flota românească și a ajuns preșdedinte. Am putea spune că principala condiție ca să ajungi Președintele României este să furi cât mai mult. Românii sunt îndobitociți și înfometați în fiecare zi pentru a fi mai ușor de cumpărat și manipulat. Deși suprafața agricolă a României ar putea hrăni anual 80 de milioane de oameni, noi importăm pe bandă rulantă, de la roșii, la ceapă verde, ardei și usturoi.

Și până să plece de la munte, în prima zi a anului a început să mintă ca porcu. În stilul caracteristic, și-a motivat lipsa din noaptea de revelion de la petrecerile din aer liber, dând vina pe primarii care nu l-au invitat la petrecere. De parcă până acum l-a invitat cienva. S-a invitat singur atunci când vroia să facă băi de mulțime. Însă anul ăsta dacă avea tupeul să vină într-o piață publică risca să primească sticle în cap de la românii nemulțumiți de tăierile din 2010. Așa știe el să se eschiveze de responsabilități, dând vina pe alții.

Pentru tot ce se întâmplă în țara asta este vinovat altcineva, mai puțin Băsescu.