Breaking news

Tudorel nu se lasă, îi trimite lui Iohannis, cererea de revocare a lui Lazăr din funcţia de Procuror General

loading...

Ministrul Justiţiei a anunţat joi dimineaţă, că va trimite azi, lui Klaus Iohannis, solicitarea oficială de revocare a lui Augustin Lazăr, din funcţia de Procuror General al României.

Tudorel Toader îi strică Crăciunul lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiţiei nu renunţă la procedura de revocare a lui Lazăr de la Parchetul General.

“Astăzi voi trimite la preşedintele Republicii demersul oficial de revocare în baza raportului de evaluare făcut în baza legii, în baza articolului 132 şi în baza deciziei numărul 358 a Curţii Constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a anunţat că tot azi, va trimite la Preşedintele Ioahnnis, documentele pentru numirea celor cinci procurori respinşi la parchete, printre care şi Adina Florea la şefia DNA.

“Tot astăzi voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcţii de conducere pe care preşedintele i-a refuzat spunând că propunerea are aspecte de nelegalitate”, a precizat Ministrul Justiţiei.

Augustin Lazăr trage de timp, contestând în justiţie în contencios administrativ, raportul de evaluare al lui Tudorel Toader făcut public în luna octombrie 2018. Procurorul General a solicitat CCR să îi spună dacă poate contesta raportul lui Tudorel pe persoană fizică sau pe persoană juridică.

loading...