Breaking news

Tudor Tomoș va prezenta Știrile Pro TV în weekend în locul Iuliei Vântur

Tudor Tomoș, desemnat în 2012, Cel mai bun reporter de știri din România, va prezenta Știrile Pro Tv în weekend în locul Iuliei Vântur.

tudor tomos pro tvLa doar un an de zile de când a venit în București ca reporter de teren, Tudor Tomoș a câștigat titlul de cel mai bun reporter de știri din România iar din această lună va prezenta Știrile Pro TV în weekend.

Tudor Tomoș îi va lua locul Iulie Vîntur care este la un pas de a se căsători cu actorul indian, Salman Khan.

Tudor a început aventura cu reporteria în urmă cu doi ani la Pro TV Cluj. A ajuns la stația locală după ce lucrase ca editor imagine și prezentator la Realitatea TV Cluj. După o lună de la despărțirea de Realitatea, Tudor primește o propunere de colaborare de la producătorul Pro TV Cluj.

Plecasem de la Realitatea, unde am făcut montaj și regie de sunet 2 ani și jumătate. Aveam de gând să încerc niște lucruri pe cont propriu.  Vreo lună am stat fără serviciu, după care m-a sunat intr-o zi cineva de la Pro TV Cluj: Bună, sunt Loredana Danciu, aș vrea să ne vedem să vorbim niște lucruriÎmi amintesc și acum locația primei discutii “oficiale”, în care îmi propunea să fiu corespondent la stația regională Cluj. Mă văzuse la emisiunea ”Casa la cheie„ pe care o prezentasem la  Realitatea TV Cluj, m-a studiat și mi-a propus să colaborăm”, își amintește bucuros Tudor Tomoș.

După o lună de zile de când a acceptat să facă pe reporterul la Pro TV Cluj, Tudor a ajuns să facă prima transmisie live. Protv-istul mărturisește că nu putea să doarmă în nopțile de dinaintea transmisiilor live și că a fost tentat să renunțe la această meserie.

Reporteria a fost mereu o curiozitate pentru mine. În cabina de montaj vedeam doar “la televizor” situații cu care reporterul se confrunta pe teren. Am acceptat propunerea ca pe o provocare. Într-o lună de zile, am dat primul direct pe postul național, iar în câteva luni aveam acceptul pentru prezentarea jurnalului de la ora 17.00. Începutul a fost foarte greu, mă consumam mult, nu dormeam nopțile înaintea dimineților cu live-uri. Recunosc, am avut tendința să renunt la un momentdat”, mărturisește Tudor Tomoș.

La primul live, Tudor era atât de emoționat încât cele 30 de secunde de direct i s-au părut o veșnicie, timp în care picioarele îi tremurau iar cuvintele le rostea cu dificultate.

Primul live și primul jurnal au fost două experiențe intense. La primul direct nu-mi simțeam picioarele și articulam greu orice cuvânt. Îmi urca un nod în gât de care nu puteam scăpa și inima stătea să sară din piept. 30 de secunde de direct mi s-au părut 30 de minute. Emoții am în continuare, la fiecare direct. Diferența e că în timp mi-au devenit familiare, le cunosc mai bine, mă surprind mai puțin și ca atare încerc să le folosesc în folosul meu”, mai spune Tudor Tomoș.

Și pentru că s-a descurcat foarte bine atât în postura de reporter cât și în cea de prezentator știri, Tudor a ajuns să fie corespondent detașat la Pro  TV Iași timp de patru luni și o jumătate de an la Pro TV Brașov. Și când se pregătea să revină la Cluj, Tudor a primit propunerea de a veni la București unde să lucreze ca reporter pe domeniul politic. Adică o nouă provocare în materie de știri de televiziune. A acceptat cu bucurie această propunere pe care o vede ca pe o nouă șansă menită să-i îmbogățească conoștințele în televiziune.

Când încheiam șederea la Brașov, eram pregătit să revin acasă, la Cluj. Însă mi s-a propus să vin la București să rămân aici o vreme și să aprofundez domeniul politic. Până nu lucrezi și la București, experiența nu e completă. Am vrut să o fac și pe asta. Nu știu incotro se îndreaptă lucrurile, dar în momentul ăsta încerc să le iau ca atare, să fiu “burete” pentru că mai sunt multe de învățat”, a mai spus Tudor Tomoș.

Cât privește acomodarea în Capitală, Tudor spune că: Bucureștiul e un oraș în care toți încearcă să-și facă un loc în viață. În momentul ăsta așa îl percep. Nu e un oraș pitoresc, ci mai degrabă o junglă urbană. Mintea mi-e aici și sufletul acasă, în Ardeal.

Tudor Tomoș, s-a declarat surprins și în același timp bucuros de faptul că a fost desemnat cel mai bun reporter de știri din România în 2012.

M-a surprins plăcut această nominalizare și prima analiză pe care am făcut-o a fost să îmi dau seama dacă pentru mine e totuși nominalizarea, pentru că titul mi s-a părut de la început pretențios.  Când am văzut că am câștigat, primul gând care mi-a venit în minte a fost să dedic premiul prietenilor care m-au votat și să le spun mulțumesc pentru acest lucru. Mă bucur că mă susțin și că au pus mâna și au votat fără să îi rog să facă asta”, a delarat Tudor Tomoș pentru exclusivNEWS.ro.

Critic cu sine însuși și modest din fire, Tutor Tomoș spune că nu se consideră cel mai bun reporter de știri și că în scurta perioadă de când se află la București a reușit să cunoască mulți colegi de breaslă foarte buni.