Breaking news

Tudor Tomoș: primele 30 de secunde de live mi s-au părut minute bune

Jurnalistul Pro TV, Tudor Tomoș, desemnat în luna aprilie ”Cel mai bun reporter de știri tv din România”, spune că primul direct a fost o experiență intensă, pe care o ține minte și astăzi.

Aventura cu reporteria a început în urmă cu doi ani la Pro TV Cluj. A ajuns la stația locală după ce lucrase ca editor imagine și prezentator la Realitatea TV Cluj. După o lună de la despărțirea de Realitatea, Tudor primește o propunere de colaborare de la producătorul Pro TV Cluj.

Plecasem de la Realitatea, unde am făcut montaj și regie de sunet 2 ani și jumătate. Aveam de gând să încerc niște lucruri pe cont propriu. Într-o zi am primit un telefon de la Pro TV Cluj: „Bună, Tudor. Sunt producătorul stației regionale, aș vrea să ne vedem și să vorbim câteva lucruri.” Îmi amintesc și acum locația primei discuții “oficiale”, în care îmi propunea să fiu corespondent la Cluj. Mă văzuse la emisiunea ”Casa la cheie„ pe care o prezentasem la Realitatea TV Cluj. M-a studiat atent și mi-a propus să colaborăm”, își amintește Tudor.

După o lună de zile de când a acceptat să fie reporter la Pro TV Cluj, Tudor a ajuns să facă prima transmisie live. Protv-istul mărturisește că nu a dormit aproape deloc în noaptea dinaintea transmisiei și că a trecut ceva timp până să-și găsească zona de confort „în direct”.

Reporteria a fost mereu o curiozitate pentru mine. În cabina de montaj vedeam doar „la televizor” situații cu care reporterul se confrunta pe teren. Am acceptat propunerea ca pe o provocare. Într-o lună de zile, am dat primul direct pe postul național, iar în câteva luni aveam acceptul pentru prezentarea jurnalului de la ora 17.00. Începutul a fost destul de greu. Mă consumau live-urile, mai făceam câte o noapte albă… Recunosc, m-am gândit să renunț la un moment dat, însă mă bucur că n-am făcut-o. Primul live și primul jurnal au fost două experiențe intense. La primul direct țin minte că nu-mi simțeam genunchii, aveam un nod în gât și inima o luase la fugă. Cele 30 de secunde live le-am perceput ca fiind câteva minute. Emoții am avut și după primul direct și cred că e normal să fie așa. Partea bună e că devin constructive în timp și te pot mobiliza într-un mod surprinzător”, mai spune Tudor Tomoș.

Și pentru că s-a descurcat foarte bine atât în postura de reporter cât și în cea de prezentator știri, Tudor a ajuns să fie corespondent detașat la Pro TV Iași timp de patru luni și o jumătate de an la Pro TV Brașov. Și când se pregătea să revină la Cluj, Tudor a primit propunerea de a veni la București unde să lucreze ca reporter pe domeniul politic. Adică o nouă provocare în materie de știri de televiziune. A acceptat cu bucurie această propunere pe care o vede ca pe o nouă șansă menită să-i îmbogățească cunoștințele în televiziune.

Când încheiam șederea la Brașov, eram pregătit să revin acasă, la Cluj. Însă mi s-a propus să vin la București să rămân aici o vreme și să aprofundez domeniul politic. Până nu lucrezi și la București, experiența nu e completă. Am vrut să o fac și pe asta. Nu știu incotro se îndreaptă lucrurile, dar în momentul ăsta încerc să le iau ca atare, să fiu „burete” pentru că mai sunt multe de învățat”, a mai spus Tudor Tomoș.

Cât privește acomodarea în Capitală, Tudor spune că: Bucureștiul e un oraș în care toți încearcă să-și facă un loc în viață. În momentul ăsta așa îl percep. Nu e un oraș pitoresc, ci mai degrabă o junglă urbană. Mintea mi-e aici și sufletul acasă, în Ardeal.