Breaking news

Tudor Chirilă are ”interzis” la piesele trupei Vama Veche

Tudor Chirilă, fostul solist al Trupei Vama Veche, nu mai are voie să interpreteze piesele din repertoriul Vama Veche, fără acordul membrilor trupei, în caz contrar este bun de plată, pentru moment trebuie să plătească 15000 euro, daune morale plus cheltuielie de judecată,  conform unei decizii definitive și irevocabile a Înalitei Curți de Casație și Justiție.

tudor-chirila_totul-e-okProcesul dintre Tudor Chirilă și membrii trupei Vama Veche,  a început în decembrie 2006, când Traian Bălănescu, Răzvan “Lapi” Lupu şi Liviu Mănescu au acţionat în instanţă membrii trupei Vama, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

Prin decizia din 10 martie, ICCJ a confirmat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a stabilit că trupa Vama a încălcat legea drepturilor de autor asupra pieselor din repertoriul fostei formaţii Vama Veche. Astfel, instanţa a decis că formaţia Vama a interpretat în concertele proprii o serie de cântece compuse de Liviu Mănescu, Traian Bălănescu şi Răzvan Lupu, fără a fi obţinut în prealabil acordul acestora.

Conform deciziei, membrii formaţiei Vama au fost obligaţi la plata  sumei de 15.000 euro despăgubiri şi a cheltuielilor de judecată. De asemenea, instanţa le-a interzis membrilor formaţiei Vama să mai interpreteze pe viitor piesele Vama Veche, fără acordul autorilor acestora.

Formaţia Vama Veche s-a despărţit în urmă cu mai bine de patru ani, ca urmare a unor conflicte între membrii trupei. Tudor Chirilă, alături de Eugen Caminschi, au pus bazele formaţiei Vama, iar Traian Bălănescu, Răzvan “Lapi” Lupu şi Liviu Mănescu au înfiinţat Trupa Veche.

>