Breaking news

Tu știi să cumperi bateria auto potrivită pentru mașina personală?

loading...

Orice șofer amator ar trebui ca să știe câteva informații despre baterii auto.

Amperajul bateriei, spre exemplu, este o informație esențială despre acest produs important: bateria de mașină.

Mulți șoferi cred că nu au nevoie ca să aibă habar care este cel mai bun amperaj al bateriei pentru vehiculul lor, dar în realitate o astfel de informație este aur curat pentru a menține calitatea piesei auto în cauză, în particular, dar și a funcționalității mașinii lor, în general.

Ce este amperajul bateriei auto?

În ciuda faptului că este un cuvânt larg folosit în vorbirea curentă, nu prea se cunoaște ce înseamnă în fapt termenul de „amperaj” când ne referim la un acumulator auto.

Amperajul se referă la capacitatea nominală a unei baterii de mașină, care nu este altceva decât cantitatea de energie electrică pe care bateria o poate furniza în anumite condiții bine definite de către producător.

Amperajul este unitatea de măsură a curentului electric și simbolizează capacitatea bateriei de mașină de a stoca și distribui energia descărcată în sistemul electric al mașinii la fiecare oră.

De reținut este faptul că, deși modul în care acționează amperajul bateriei poate fi complexă, cu cât amperajul este mai mare, cu atât este mai mare capacitatea aceste importante piese auto de a satisface cererea de energie electrică a dispozitivelor este mai bună.

Cu cât un autovehicul personal este dotat cu mai multe echipamente și sisteme electronice, cu atât este necesară o capacitate mai mare a bateriei. Este necesar să existe o distribuție de energie suficientă, echilibrată, astfel încât niciuna dintre componentele auto să nu fie privată de energie atunci când întregul sistem electric este în plină funcționare.

Totuși, capacitatea bateriei trebuie să fie perfect adaptată la recomandările fabricantului modelului autovehicului referitoare la bateriile compatibile.

Mai multe informații despre funcția amperajului bateriei auto

Precum am văzut mai sus, amperajul bateriei este forța pe care trebuie să o aibă respectivul acumulator auto pentru a distribui electricitate la diversele componente ale automobilului. Prin urmare, cu cât mașina este mai completă, cu atât este mai mare amploarea bateriei.

Valorile variază, dar trebuie a se ține cont de anumite aspecte referitoare la modificările mașinii când se alege bateria auto de o anumită capacitate. Instalarea componentelor neoriginale poate consuma mai multă energie decât ar trebui. Acest lucru poate afecta bateria în cauză, ca să nu mai spunem și faptul că aidoma unei baterii de aparat electrocasnic, poate genera și diverse defecțiuni, atât la ​​sistemele electrice, cât și la cele electronice ale mașinii tale.

Identifica care este cea  mai bună baterie pentru mașina ta. Dacă nu știi exact, uită-te în manualul mașinii, deoarece există mențiuni precise făcute de producător în acest sens. Deci nu poți greși, dacă procedezi astfel.

Atenție: dacă modernizezi sau instalezi noi accesorii electrice, va trebui să înlocuiești poate și bateria auto cu una cu putere mai mare, cu un amperaj mai mare, pentru ca totul să funcționeze precum un ceas elvețian.

Mulți fac confuzie între tensiune și amperaj cînd vorbesc de acumulatori de mașină.

Tensiunea se referă la potențialul electric între două puncte, în timp ce amperajul bateriei se referă la curent, adică la fluxul ordonat de particule care transportă sarcini electrice.

Concluzia? Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât mai multă energie poate curge, chiar dacă amperajul bateriei este același.

Cât de important este să alegi o baterie cu amperajul potrivit?

Când cumperi și îți montezi o baterie auto cu amperajul corect, scapi ușor de multe bătăi de cap pe care le-ai putea avea la mașină.

Dacă bateria are un amperaj mai mic decât originalul, adică acela recomandat în manualul de utilizare al mașinii, este posibil să ai dificultăți la pornirea autovehiculului.

Dacă avem de-a face cu situația în care bateria are un amperaj peste capacitatea indicată, din nou pot apărea probleme de funcționare a mașinii.

Cum să nu greșești atunci când alegi amperajul bateriei?

Verifică informațiile din manualul auto. Acolo, veți găsi toate informațiile necesare despre vehicul.

Fii atent nu doar la cât costă această piesă auto, ci și la calitatea bateriei. Nu uita nici de garanție.

Comandă-ți online bateria de la Vrum Auto. Nu vei regreta alegerea făcută!

loading...