Breaking news

Tu ştii cum alegi cea mai bună canapea pentru living-ul tău?

Apariţia magazinelor de mobilă online a permis oamenilor să răsfoiască foarte multe site-uri specializate din confortul propriei case. Din această cauză, este foarte uşor să devină o problemă posibilitatea atâtor opţiuni, atunci când cauţi mobilier pentru casa.

Iar această situaţie este întâlnită şi când este vorba despre canapele ACAJU, căci exista sute de culori şi stiluri diferite din care poţi alege. Şi asta este o problemă, căci nu ştii care este cea mai bună decizie pe care o poţi lua, când atâtea modele îţi fac cu ochiul.

În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai importante aspecte de care să ţii cont în alegerea canapelei pentru living:

Ia în considerare dimensiunea camerei

Dimensiunea încăperii este cel mai evident aspect la care să te gândeşti, înainte de alegerea culorii, a modelului sau a tapiţeriei. Care este cea mai bună formă pentru canapea şi ce dimensiuni trebuie să aibă?

Dacă living-ul tău este spaţios, atunci trebuie să te gândeşti cât de mulţi spaţiu îţi doreşti să ocupe canapeaua. Iar dacă vrei să adaugi şi alte piese de mobilier, precum fotolii, măsuţa de cafea sau o comodă pentru TV mare, este recomandat să alegi o canapea mai mică sau un model în formă de L, iar în acest fel nu va deveni centrul încăperii.

Dacă living-ul are dimensiuni medii spre mici, atunci cu siguranţă canapeaua va deveni punctul central al încăperii şi poţi opta pentru un model mai mare, rotunjit. De asemenea, ia în calcul că acea canapea să fie din punct de vedere stilistic pe gustul tău, dar să fie atât funcţională, cât şi practică.

Amenajarea şi orientarea mobilierului în living

Pentru a putea aranja mobila cât mai satisfăcător pentru tine, este important să te decizi care este scopul principal al living-ului. Astfel, vei folosi această încăpere pentru a privi la televizor sau îţi doreşti să pui accentul pe priveliştea de la fereastră? Vei folosi camera ca loc de întâlnire cu prietenii?

Dacă prietenii sunt mereu în vizită la tine, atunci se recomandă să aranjezi living-ul astfel încât toţi oaspeţii să poată interacţiona cu ceilalţi din cameră. Dacă vei utiliza camera pentru a citi, a te relaxa sau pentru a te uita la TV, este recomandat să alegi mai multe piese de mobilier unde poţi sta aşezat.

Decide ce formă cauţi pentru canapea

Cele mai multe case noi merg pe ideea unor planuri deschise, ceea ce înseamnă că living-ul şi bucătăria nu sunt separate de pereţi. Un mod uşor de a împărţi vizual spaţiul este cu ajutorul unei canapele în formă de L. Aceasta poate separa zona de zi din fata canapelei de zona pentru servit masa care se afla în spatele canapelei.

Dacă ai un living mic, atunci este recomandat să alegi o canapea simplă sau un şezlong, în locul canapelei modulare sau în formă de L. Acestea se potrivesc cel mai bine cu mobila de la ACAJU pe care ai ales-o pentru a decora interiorul.

Nu îţi fie teamă să rişti

Chiar dacă vei face alegeri ţinând cont de sfaturile de mai sus, foarte important este că toate acestea să fie pe placul tău şi să ajungi să le iubeşti. De aceea, este important să alegi o canapea care se potriveşte stilului tău personal, fie că îţi doreşti un aspect vintage, unul elegant sau modern ori chiar un amestec de culori şi modele.

Fie că doreşti să cumperi o canapea tradiţională, una modulara sau orice alt model, cu siguranţă vei găsi ceea ce cauţi pe site-urile de specialitate.

>