Breaking news

Tu știi CÂND ar trebui să-ți schimbi electrocasnicele?

Ca orice alt lucru, și electrocasnicele au o durată de viață limitată. De aceea, mentenanța lor este un aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul în mod regulat. Cu toate acestea, vine momentul inevitabil când vor înceta să funcționeze. Din fericire, aceste obiecte îți vor arăta din timp că este momentul să le înlocuiești, pentru binele tuturor. 

Adesea, ele reprezintă niște investiții pe care trebuie să ți le planifici din timp, pentru că implică sume deloc neglijabile. Așadar, a aștepta momentul când pur și simplu se opresc din funcționare nu este o decizie înțeleaptă, căci te poate prinde complet pe nepregătite. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, descoperă în continuare care sunt semnele că electrocasnicele tale trebuie schimbate.  

Iată cum știi când este momentul să-ți schimbi electrocasnicele!

Frigiderul

Avantajul, atunci când vine vorba de frigidere, este faptul că ele pot funcționa chiar și 13 ani. De aceea, chiar dacă este o investiție serioasă, nu este una pe care trebuie să o faci foarte des. El reprezintă o necesitate, așadar, dacă observi anumite semne, atunci este cazul să îl schimbi urgent. Iată la ce trebuie să fii atent:

 • spatele frigiderului se simte fierbinte la atingere
 • mâncarea se strică înainte de data de expirare
 • condensarea este vizibilă pe interior și pe exterior
 • face un zgomot ciudat, strident
 • apar bucăți de gheață în interiorul frigiderului

Toate aceste semne sunt greu de ratat, așadar, nu trebuie decât să fii atent la ele. Dacă le observi, fie chemi un specialist să încerce să-l repare, fie începi să cauți unul nou.

Mașina de spălat rufe

În general, mașinile de spălat rufe au o durată de viață de 10 ani, cu 3 ani mai mică decât cea a uscătoarelor. La fel ca frigiderul, și aceasta va da semne clare de îmbătrânire, ceea ce înseamnă că în curând se va opri complet din funcționare. Pentru a nu fi luat prin surprindere de acest eveniment, verifică constant dacă:

 • apar scurgeri de apă pe podea, lângă mașină
 • în timpul ciclului de uscare, apare un zgomot strident
 • în timpul ciclului de spălare mașina se zgâlțâie violent
 • mașina nu se mai umple complet cu apă înainte de începerea spălării

Poți încerca să repari mașina de spălat, cu toate acestea, diferența de bani dintre reparație și achiziția uneia noi nu este semnificativă. De aceea, cel mai indicat este să cumperi alta.  

Aragazul

Aragazul tău, împreună cu tot ceea ce include el, de la plită la cuptor, poate funcționa până la 14 ani fără să trebuiască să fie înlocuit. Este destul de rezistent și de aceea, nu este predispus defecțiunilor. Totuși, problemele pot apărea. Iată care sunt cele mai comune dintre acestea:

 • spărturi în partea de ceramică
 • cuptorul nu mai încălzește cum trebuie
 • termostatul s-a spart

Majoritatea defecțiunilor sunt mici și le poți repara chiar tu, însă este întotdeauna recomandat să apelezi la specialiști în astfel de situații. Oricum, în cazul lui, de cele mai multe ori reparațiile sunt mai avantajoase decât achiziția unui aragaz nou.

Iată, așadar, care sunt semnele la care trebuie să fii atent atunci când vine vorba de electrocasnicele tale. Dacă le monitorizezi constant și nu aștepți până în ultimul moment pentru a încerca să le repari, atunci mai mult ca sigur nu vei avea parte de surprize neplăcute!

Sursa foto: Unsplash.com

>