Breaking news

Trustul Intact își face companie de distribuit programe tv prin satelit

Trustul lui Voiculescu calcă pe urmele rivalilor de la RDS&RCS și își lansează o companie de distribuție programe tv prin satelit.

intact satellitePiața media de distribuție a programelor tv prin satelit, se îmbogățește cu o nouă companie, Intact Satellite, membră a Trustului Media Intact patronat de familia Voiculescu.

Supărați că au fost scoți de pe platforma de satelit Digi, a RDS&RCS și de pe Focus Sat, anteniștii își fac propria companie de distribuție a programelor prin satelit încercând astfel că facă concurență rivalilor.

Compania Intact Satellite a obținut pe data de 8 mai 2014, autorizația de la ANCOM pentru servicii de comunicații electronice destinate publicului: Retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale liniare către utilizatorii finali și rețele publice de comunicații electronice: Rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată.

Însă pentru a putea retransmite oficial programele prin satelit, Intact Satellite trebuie să obțină și acordul CNA, și mai apoi acordul fiecărui canal tv în parte pe care dorește să-l retransmită. Și pentru că legea audiovizuală nu prevede introducerea automată a posturilor must carry pe platformele DHT, Grupul Intact trebuie să plătească retransmisia fiecărui canal tv în funcție de câți abonați are.

În prezent Trustul Intact deține șase posturi de televiziune: Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Antena Internațional, ZU TV, Euforia TV, două posturi de radio: Radio Zu și Radio Romantic, o școală de televiziune, ziarele Gazeta Sporturilor și Jurnalul Național. Dar și platforma antenaplay.ro, mai multe reviste și site-uri online.

În curând Trustul Intact va lansa și Antena HD, pentru a pregăti transmisia Antena 1 la formatul de emisie Full HD.

În prezent, în România există patru companii care furnizează servicii de televiziune prin satelit:

Digi TV Satelit – deținută de compania RDS&RCS, cu un milion de abonați

Dolce TV – deținută de compania Romtelecom – cu 1,1 milioane de abonați

FocusSat – deținută de compania UPC – cu 350.000 de abonați

Orange TV – deținută de compania Orange  –  cu aproximativ 100.000 de abonați