Breaking news

Trusa medicală auto – un accesoriu auto care nu trebuie să lipsească

Deși este de dorit să nu ai nevoie de trusa sanitară auto, trebuie spus că acest accesoriu nu poate lipsi din portbagajul autoturismului tău. Pe lângă faptul că această trusă poate fi utilă și poate chiar să salveze vieți în anumite circumstanțe, aceasta este un accesoriu care conform legislației în vigoare trebuie să se regăsească în fiecare autoturism. Cu alte cuvinte, pentru a nu primi amendă orice șofer trebuie să aibă o astfel de trusă medicală auto ori de câte ori pornește la drum.

Ce conține trusa medicală pentru autoturism?

Faptul ca legislația în vigoare prevede ca fiecare autoturism să fie dotat cu truse medicale face ca toate elementele conținute de această trusă să fie menționate în pachetul legislativ. Chiar dacă cei mai mulți dintre șoferi au această trusă sanitară în portbagaj, foarte puțini sunt aceia care știu ce conține de fapt această trusă. Pentru a te asigura că nu riști vreo amendă este important să știi exact ce trebuie să ai ca și dotare în trusa sanitară pentru autoturism sau să cumperi o astfel de trusă medicală dintr-un magazin specializat în comercializarea accesoriilor auto.

Trusa sanitară auto trebuie să conțină următoarele elemente: un dispozitiv pentru respirație gură la gură, rolă de leucoplast, foarfece cu vârfuri boante, pachete comprese sterile, pansamente, fașă de tifon de diferite dimensiuni și lungimi, mănuși, ace de siguranță, bandaj triunghiular, folie de supraviețuire izotermă, dar și broșura pentru prima ajutor. Toate aceste elemente trebuie să fie în trusa pe care șoferii o au în portbagajul mașinii. Mai mult, tot ceea ce se regăsește în această trusă sanitară trebuie să fie în termenul de valabilitate inscripționat.

trusă medicală

Trusă sanitară auto sau pachet de siguranță auto?

Atunci când ai nevoie să achiziționezi o trusă medicală pentru autoturismul tău poți avea în vedere două opțiuni. Fie să cumperi doar trusa cu toate componentele care trebuie să se regăsească în cadrul trusei medicale, fie alegi să cumperi un pachet de siguranță rutieră care conține pe lângă trusa respectivă inclusiv stingătorul auto, vesta reflectorizantă și două triunghiuri reflectorizante.

Este foarte important ca atunci când alegi să cumperi astfel de accesorii auto să te asiguri că acestea sunt omologate. Tocmai de aceea este recomandat ca în momentul în care dorești să cumperi o nouă trusă medicală auto sau atunci când dorești să completezi trusa pe care ai folosit-o la un moment dat, să cumperi aceste accesorii pentru siguranță rutieră doar din magazine autorizate și acreditate. În aceste magazine vei putea găsi accesorii auto omologate pentru siguranța șoferilor și pentru siguranța în trafic.

Indiferent dacă ai nevoie doar de trusa medicală sau dacă dorești să cumperi toate accesoriile pentru siguranță rutieră, magazinul online Rollfast îți pune la dispoziție astfel de accesorii la prețuri avantajoase. Întreaga gamă de accesorii din categoria acelora destinate siguranței auto este omologată. Alege să fii mereu în siguranță atunci când ești la volan și pregătit pentru orice evenimente cu ajutorul trusei medicale de prim ajutor pentru autoturisme. Mai mult, vei evita astfel și eventualele amenzi.