Breaking news

Trupul neînsufleţit al militarului român, mort în Afganistan, a fost repatriat duminică

loading...

Ministerul Apărării Naționale a repatriat duminică, trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, decedat în Afganistan.

cosciugCoșciugul cu trupul militarului român a fost adus în țară cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române pe aeroportul militar Otopeni. La sosirea în țară oficialitățile române au organizat o ceremonie militară şi religioasă chiar pe aeroportul Otopeni.

Sublocotenentul Laurenţiu Lixandru este un Erou, un militar adevărat, care se ridică, prin sacrificiul său suprem, în rândul Eroilor Neamului care fac cinste Ţării şi Armatei României. (…) Sacrificiul eroilor noştri nu este zadarnic şi avem convingerea că eforturile întregii lumi pentru a aduce pacea, libertatea şi stabilitatea vor fi încununate de succes. Viaţa trebuie să triumfe, iar flagelul terorismului nu trebuie să ucidă niciodată speranţa noastră într-o lume mai sigură şi mai dreaptă”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru a fost avansat de ministrul Apărării Naţionale la gradul de sublocotenent post-mortem iar preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

La ceremonia de la Aeroportul militar Otopeni au mai participat ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, ataşatul militar al SUA la Bucureşti, şefii categoriilor de forţe, ofiţeri şi generali din MApN.

Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a căzut la datorie, joi, 5 mai, în Provincia Zabul, Afganistan. Funeraliile de înmormântare vor avea loc marți în orașul Rovinari.

loading...