Breaking news

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu, depus vineri la Cecrul Militar din București

Sicriul cu trupul neînsufețit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi depus azi la ora 12.00 la Cercul Militar din Capitală.

sergiu nicolaescuPrietenii, colaboratorii, cunoscuţii şi toţi românii cei care doresc, îşi pot lua rămas bun azi, de la regizorul Sergiu Nicolaescu, mergând la Cercul Militar.

Urmând ca mâine, în jurul orei 12.00, trupul regizorului să fie incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzești din București.

Dana Nicolaescu, soția regizorului spune că decizia de incinerare reprezintă dorința expressă a lui Sergiu Nicolaescu.

În aceste condiţii, în semn de respect pentru decizia luată de marele regizor, familia nu face nimic altceva decât să îndeplinească întocmai această solicitare. Faptul că niciun preot nu va oficia o slujbă de înmormântare ţine de canoanele religiei ortodoxe, care nu consideră incinerarea o practică creştină. Totuşi, cu o dispensă din partea Patriarhiei Române, la ceremonia funerară poate fi oficiată o formă specială a slujbei de înmormântare. Cu regret, se poate sesiza că în unele comentarii apărute în media şi în reţelele de socializare se depăşeşte limita decenţei, a dreptului la intimitate şi a respectului durerii familiei sale”, a declarat Dana Nicolăescu.

Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de înmormântare întrucât va fi incinerat, deşi Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familie să-l înmormânteze.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a menţinut în vigoare, în şedinţa din 5 iulie 2012, hotărârea din 15 iunie 1928, reconfirmată la 20 februarie 1933, cu privire la practica necreştină a incinerării morţilor.