Breaking news

Trupul dizidentului Aleksei Navalnîi, mort subit într-o închisoare din Rusia, este de negăsit

Aleksei Navalnîi a decedat vineri într-un lagăr din Siberia, iar trupul dizidentului rus este de negăsit. Mii de oameni au iești să protesteze în marile orașe din Rusia, în ciuda amenințărilor venite de la autorități și a arestării protestatarilor.

Mama disidentului Aleksei Navalnîi, ucis de regimul Putin într-un lagăr din Siberia, nu își găsește trupul fiului său. Autoritățile ruse i-au spus că fiul ei a murit din cauza unui „sindrom de moarte subită” și că trupul neînsuflețit nu va fi predat familiei pentru înmormântare până la finalizarea „anchetei”.

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig disident față de regimul Putin din ultimii ani, a murit la 47 de ani într-un lagăr din Siberia, o așa-zisă „colonie penală” unde opozantul anti-Putin trebuia să ispășească o pedeapsă uriașă.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, în vârstă de 69 de ani, a înfruntat, sâmbătă, temperaturi arctice de minus 30 de grade Celsius pentru a ajunge la penitenciarul în care a murit fiul ei.

Ea a primit un anunţ oficial de deces în care se precizează că ora decesului a fost 14:17, ora locală, pe 16 februarie, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiș, pentru Reuters.

„Sindromul morţii subite” este un termen vag pentru diferite tulburări cardiace care cauzează stop cardiac subit şi deces.

Nu este clar unde se află cadavrul lui Navalnîi, a precizat echipa sa. Mamei sale i s-a spus că trupul a fost dus la Salekhard, oraşul din apropierea complexului penitenciar, dar când a ajuns la morgă, aceasta era închisă.

La momentul în care au fost contactați de avocatul lui Navalnîi, reprezentanții de la morgă au precizat că trupul disidentului nu se află acolo, conform Kirei Iarmiș. Ulterior, oficialii i-au spus că trupul nu va fi predat până când ancheta nu va fi finalizată, deşi anterior li se spusese că nu există suspiciuni de crimă.  Un angajat al singurei morgi din Salekhard a declarat pentru Reuters că trupul lui Navalnîi nu a ajuns acolo.

>