Breaking news

Trucuri pentru un control medical de succes la medicul stomatolog

Se întâmplă uneori ca dantura să fie afectată chiar și atunci când ne menținem obiceiuri sănătoase de îngrijire a dinților.

Uneori cauzele pot fi de natură genetică, alteori problemele dentare derivă din alte probleme de sănătate sau pur și simplu metoda noastră de îngrijire a dinților nu este tocmai potrivită.

Pentru a evita deteriorarea dentiției în timp, un control medical de rutină la medicul stomatolog, reprezintă cea mai bună alegere. Pentru ca vizita să fie una de succes, ține cont de câteva trucuri, menite a te ajuta să te pregătești pentru examenul medical.

Nu uita care este scopul principal pentru care mergi la medic

Controalele medicale pot fi provoca uneori frică, fiindcă există acea teamă generală de medici și spitale. Însă, atunci când ai programat un consult de rutină, nu uita care este scopul pentru care mergi la medic. Medicul stomatolog, în urma controlului, îți va prezenta soluțiile pentru rezolvarea afecțiunilor dentare, precum și în ce constă un implant dentar pret, adiție de os sau punte dentară. Dentistul va putea analiza cu atenție simptomele de la nivelul gurii, pentru a stabili eventualele probleme, pentru ca tu să te bucuri de o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos.

Chiar dacă ai nevoie doar de un detartraj sau o albire, vizita într-un cabinet stomatologic este necesară a fi efectuată o dată la 6 luni și ori de câte ori situația o cere.

Pregătește-te pentru examenul medical

Cu o zi înainte de a merge la cabinet, începe să te pregătești pentru examenul medical, pentru a fi suficient de odihnit. Este important să dormi bine, să eviți alimentele sărate, grase, să nu consumi cafea, să eviți exercițiile fizice și să te hidratezi suficient.

Toate acestea sunt necesare pentru a fi cât mai liniștit, pentru a evita creșterea tensiunii arteriale, care te poate panica și crea anxietate. Controlul la medicul dentist nu este de speriat, mergi cu încredere și gândește-te că este vorba despre sănătatea întregului organism, nu doar cea bucală.

Evită consumul de medicamente înainte de control

Cu o zi – două înainte de programarea la medic, evită să iei medicamente antiinflamatoare. În cazul unei anestezii, acestea pot îi pot anula efectul, iar realizarea intervenției va fi reprogramată. Consumul de alcool ar putea avea aceleași efecte ca și medicamentele antiinflamatoare, așadar și el trebuie să fie evitat.

Povestește-i dentistului despre stilul tău de viață

Pentru a-l ajuta să înțeleagă mai bine apariția anumitor probleme dentare, povestește-i dentistului despre stilul alimentar pe care îl urmezi, despre consumul cafelei, alcoolului sau tutunului, în cazul în care acestea există, despre alte probleme de sănătate, pentru a putea înțelege cauzele eventualelor infecții.

Solicită-i, de asemenea, medicului stomatolog recomandări profesionale pentru menținerea unei danturi sănătoase și urmează-i sfaturile în fiecare zi. Doar în acest fel vei evita vizitele dese la medic și vei reuși să îți menții sănătos întregul organism.

>