Breaking news

Triplu atentat cu kamikaze în centrul Bagdadului

bagdadCel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața și alte 71 au fost rănite astăzi după-amiază în centrul Bagdadului în trei atentate cu mașini capcană, potrivit unui bilanț al Ministerului de Interne irakian.

Atacurile, aproape simultane, au vizat mai multe hoteluri din centrul orașului: Babylon și Al Hamra, Palestina și Ishtar Sheraton, locuri frecventate de jurnaliști și oameni de afaceri irakieni și străini. Hotelul Al Hamra a fost cel mai afectat, ca și locuințele din apropiere, iar echipele de salvare sunt încă în căutare de supraviețuitori.

 Aceste explozii intervin la mai puțin de două luni până la alegerile legislative, prevăzute în 7 martie, și în ciuda măsurilor de securitate luate în capitală după atentatele spectaculoase ce au început în august 2009. În 19 august 2009 un dublu atentat în fața Ministerului de Afaceri Externe și a Ministerului de Finanțe făcea 106 morți și 600 de răniți. În 25 octombrie, un alt atentat făcea 153 de morți și 500 de răniți. În 8 decembrie, în urma a cinci atentate simultane, își pierdeau viața 127 de persoane și rămâneau rănite alte 448.

>