Breaking news

Tricolor uriaș la marșul Unirii României cu Basarabia, desfășurat duminică la București

Capitala va fi blocată duminică, între Guvernul României și Palatul Parlamentului de Marșul Unirii României cu Basarabia la care sunt așteptați să participe peste 10.000 de persoane.

tricolor urias bucurestiLa marșul de duminică va fi afișat un steag tricolor uriaș de 1200 mp, cusut timp de trei săptămâni de către 100 de basarabeni.

Prin acest steag, basarabenii își manifestă dorinţa de unire cu România. Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi la ,,Marşul pentru Basarabia”, pe traseul Guvernul României (Piaţa Victoriei) – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), cu începere de la ora 14:00.

,,Ni s-a spus că dacă vom cere Unirea, o vom face, aşa că iată-ne pe drumul spre Bucureşti. Participarea la marş reprezintă o dovadă în plus a legăturii incontestabile între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Cristina Zelinschi, originară din Bălţi.

Organizatorii aşteaptă ca peste 10 000 de bucureşteni să răspundă apelului lor şi să ceară factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova să fie o prioritate naţională. În acest sens, în Parlamentul României a fost înaintat un proiect legislativ iniţiat de societatea civilă.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie a anului trecut în Chişinău. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ong-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada şi mai multe state din Uniunea Europeană.

Conform deciziei adoptate de către componentele active ale Consiliului Unirii, o delegatie din partea acestei Platforme unioniste va participa la “Marsul pentru Basarabia”, organizat de Platforma Civică „Acțiunea 2012” pe 20 octombrie la București.

Printre participanții din Basarabia la Marș sunt membri din diferite localităţi ai diferitelor partide și asociații obștești – membri, cu toții, ai Consiliului Unirii, care au ajutat și la colectarea semnăturilor pentru promovarea legii menționate.

Consiliul Unirii, prezent la Marșul din acest an, la fel ca și în timpul Marșului de la București de anul trecut, care a finalizat cu semnarea Pactului pentru Basarabia, va purta banere cu sigla și sloganul CU, va difuza pliante elaborate de Platforma Unionistă, acestea demonstrând avantajele reunificării celor două state românești.

De asemenea, un grup de 10 membri ai delegației Consiliului Unirii vor participa la o Masă Rotundă, în organizarea Asociației culturale ”Pro Basarabia și Bucovina”, intiulată ”Vilnius: așteptări și perspective”, invitația fiind semnată de dl Marian Clenciu, președinte al CN-ACPBB.