Breaking news

Tribunalul București nu a emis mandate de aducere a celor 100 de elevi. Poliția minte și face abuz

Laura Andrei, Președintele Tribunalului București a declarat vineri la Digi 24 că instituția sa nu a emis niciun mandat de aducere pentru cei 100 de elevi și că purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei este într-o gravă eroare.

tribunalul bucuresti mandate eleviAbuz fără margini comis de poliție și procurori în cazul celor 100 de elevi ridicați de la Liceul Bolintineanu din Capitală și duși la audieri cu mandat de aducere.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae a spus că mandatele de aducere au fost decise de Tribunalul București și că elevii nu sunt reținuți sau arestați, ci doar vor fi conduși de poliție, la audieri. Pentru a calma spiritele și părinții nervoși, polițiștii au venit și cu psihologi la liceul Bolintineanu.

În replică, Laura Andrei, Președintele Tribunalului București susține că purtătorul de cuvânt se află într-o gravă eroare și că instanța nu a emis niciun mandat de aducere.

„Tribunalul nu a emis niciun fel de mandate de aducere, este eronată și se face confuzie între Parchetul de pe lângă Tribunalul București, care probabil aceștia ar fi emis mandate de aducere pentru elevi. Nu există nicio solicitare de eliberare de astfel de mandate pe rolul Tribunalului București”, a spus Laura Andrei la Digi 24.

Și premierul Ponta a spus că nu a fost emis niciun mandat de aducere pentru elevi și a precizat că va cere lămuriri pentru acțiunea polițiștilor și procurorilor, de la Ministrul Justiției.

Așadar, polițiștii și procurorii comit un abuz fără margini la adresa celor 100 de copii la fel ca pe vremea comuniștilor.