Breaking news

Tragedie românească în Ungaria. Tei români au murit și alți 18 au fost grav răniți într-un accident rutier

Un microbuz în care se aflau 21 de români a fost implicat vineri, într-un accident rutier produs pe Autostrada M5 din Ungaria. Din nefericire, trei români au decedat.

accident romani ungaria

Un autocar plin cu români, care a plecat din Galați, cu destinația Italia, a fost implicat într-un grav accident rutier în Ungaria.

Tragedia românească din Ungaria s-a produs vineri dimineață la ora locală 5.40, pe autostrada M5, pe sensul de mers către Budapesta, la 25 de km de capitala ungară. Nouă mașini au fost implicate în accidentul rutier.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, astăzi, 30 august 2013, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc. Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe, remis exclusivNEWS.ro.

Medicul Raed Arafat, subsecretar în Ministerul Sătnătății, s-a deplasat la locul accidentului.

Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat că microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români.

Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.

Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit.

Tragedia de azi din Ungaria, vine la două luni după cea petrecută în Muntenegru, când un autocar cu români a căzut într-o râpă, soldându-se cu 18 morți.

>