Breaking news

Trei românce calificate în turul doi la Roland Garros

Simona Halep, Irina Begu şi Edina Gallovits-Hall, sunt cele trei tenismene românce ce au obţinut calificarea în turul al doilea  la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, dotat cu premii în valoare totală de aproximativ 10 milioane euro.

roland-garros-2011Prima care a deschis seria calificărilor în turul secund la Roland Garos a fost Simona Halep care a învins-o duminică în două seturi, scor 6-2, 6-1,  pe  Alla Kudriavţeva. În turul al doilea va juca cu favorita numărul 8 a competiţiei, australianca Samantha Stosur.

Şi tânăra speranţă, Irina-Camelia Begu, locul 102 WTA, s-a calificat, luni, în turul secund la Roland Garros, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Aravane Rezai. În turul doi, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe Svetlana Kuzneţova (Rusia), cap de serie numărul 13.

Cea de-a treia româncă calificată în turul doi este Gallovits-Hall, care  a învins-o luni pe Angelique Kerbercu în trei seturi, scorul de 2-6, 6-3, 6-1. În turul doi, Edina Gallovits-Hall o va întâlni pe Anastasia Rodionova.

Pentru calificarea în turul secund, fiecare dintre cele trei românce va primi un cec în valoare de 25,000 euro.

Alte trei românce urmează să evolueze în turul inaugural la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu.