Breaking news

Trei polițiști, unul din galați și doi din Vrancea, au refuzat să ia mită

loading...

În aceeaşi zi, doi poliţişti din Vrancea și unul din Galați, au refuzat să primească mită de la cetățnei cercetați penal şi au sesizat Direcția Generală Anticorupție.

politist mita Joi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe un bărbatdin Mărăşeşti, în timp ce oferea suma de 1000 lei şi 40 euro unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Focşani – Biroul rutier. Contra sumei de bani, poliţistul ar fi trebuit să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

În fapt, tot în cursul zilei de ieri, la S.J.A. Vrancea s-a înregistrat denunţul agentului şef adjunct de poliţie V. C., din care rezulta faptul că T. M. R. s-a oferit să-i dea o sumă neprecizată de bani pentru a nu-i întocmi acte de constatare a infracţiunii, după ce, în aceeaşi zi, a fost depistat conducând un autoturism, în municipiul Focşani, fără a poseda permis de conducere şi încălcând limita legală de viteză pe respectivul sector de drum. În urma denunţului formulat de agentul de poliţie, s-a organizat acţiunea de prindere în flagrant, moment în care T. M. R. fiind prins în timp ce dădea agentului de poliţie suma de 1000 lei şi 40 euro”, se arată în comunicatul de presă al DGA.

Tot în seara zilei de ieri, 11 aprilie, în jurul orei 19:50, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe M. G. din com. Brăhăşeşti, sat Toflea, jud. Galaţi, în timp ce oferea suma de 200 lei agentului principal  de poliţie A. G., din cadrul Postului de poliţie Câmpuri, jud. Vrancea pentru a nu-i întocmi act de constatare a unei contravenţii la Legea 12/ 1990.

Poliţistul a formulat ieri denunţ la S.J.A. Vrancea conform căruia M. G. i-a oferit 150 lei şi mai multe bunuri, pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa, după ce a fost depistat, în cursul aceleiaşi zile, pe raza comunei Câmpuri, jud. Vrancea, transportând şi oferind spre vânzare, mai multe bunuri confecţionate din fier (scoabe pentru construcţii, topoare, sape etc.), fără documente legale de provenienţă.

Tot joi, dar la Galaţi, un poliţist de frontieră a refuzat 150 euro mită, sesizând tentativa de miturie la linia verde anticorupție.

”În urma unui apel la linia tel-verde anticorupţie 0800.806.806, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie(D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a  unui cetăţean grec care a oferit suma de 150 euro pentru a i se permite ieşirea din ţară deşi nu îndeplinea condiţiile legale”, se mai precizează în comunicatul DGA.

La data de 11.04.2013, în jurul orei 2040, în P.T.F. Galaţi – Rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontiera cetăţeanul grec P.T., în vârstă de 52 ani, la volanul unui autocar cu 9 pasageri, cu scopul declarat de a ajunge în Federaţia Rusă. La controlul specific s-a stabilit faptul că soferul nu deţinea mai multe documente legale, respectiv asigurarea internaţională tip carte verde pentru autocarul în cauză, inspecţia tehnică periodică, lipsa certificatului de competenţă profesională pentru transport public de persoane, precum si verificarea metrologică a aparatului Tahograf.

Cu această ocazie, cetăţeanul grec a oferit poliţistului de frontieră, cu titlu de mită, suma de 150 de euro, introdusă în paşaport, pentru a nu lua măsurile legale ce se impun faţă de el şi pentru a-i permite continuarea deplasării. Politistul de frontiera in cauza a informat seful de tura, care a preluat cazul în vederea întocmirii documentaţiei specifice şi totodată a sesizat lucrătorii D.G.A.

loading...