Breaking news

Explozie la un bloc din Bumbești-Jiu, soldată cu trei răniți și 10 locuințe distruse

Trei persoane au ajuns la spital în stare gravă, după ce o explozie a  avut loc într-un bloc de garsoniere din Bumbești-Jiu, județul Gorj.

Explozia s-a produs vineri dimineaţă, în jurul orei 4.00, la parterul unui bloc din oraşul Bumbeşti Jiu.
Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu,  spune că explozia s-a produs la o garsonieră de la parterul unui bloc, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, locuinţa fiind încălzită cu un convector pe gaze.

Trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, printre care şi proprietarul garsonierei la care s-a produs explozia.

Bărbatul respectiv, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe jumătate din corp, fiind trasferat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

La Târgu Jiu au rămas internaţi o femeie de 53 de ani şi un pompier de 38 de ani, locatar al uneia dintre garsonierele afectate de explozie.

Pereţi ai garsonierelor de la parterul blocului au fost desprinşi din structura de rezistenţă, întreaga clădire fiind evacuată.

Suflul exploziei a afectat şi garsoniere de la parterul unui bloc aflat in vecinătate, paralel cu cel la care s-a produs deflagraţia.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, dar pompierii au debranşat clădirea de la reţelele de apă, energie şi gaze.

Opt garsoniere din bloc au fost afectate și încă un apartament din blocul vecin.

Autoritățile vor deschide o anchetă penru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea exploziei.

>