Breaking news

Accident feroviar cu trei morți produs sâmbătă la Găvojdia

Trei bărbaţi au decedat sâmbătă, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în plin de un tren InterRegio, pe trecerea de calea ferată din localitatea timişeană Găvojdia.

accident tren gavojdiaTragicul accident s-a produs sâmbătă, în jurul orei 14.00, pe calea ferată la ieșirea din localitatea Găvojdia spre Jena.

Din primele informații, vinovat de producerea accidentului este şoferul autoturismului care nu a respectat semnalele luminoase de la nivel cu calea ferată.

Din neatenție, șoferul autoturismului nu a fost atent când s-a angajat să traverseze calea ferată și a fost lovit în plin de un tren InterRegio care circula pe relația Timișoara – Drobeta Turnu Severin.

 

Drept urmare, șoferul și cei doi pasageri aflați în mașină, au decedat, unul dintre aceștia fiind proiectat prin parbrizul mașinii.

Pentru scoaterea victimelor a fost nevoie de intervenția pompierilor militari de la Descarcerare.

Traficul feroviar pe ruta Timișoara – Bucureşti a fost blocat timp de două ore și jumătate.

Şoferul unui Volkswagen  nu a ţinut cont de semnalele luminoase de la o trecere peste calea ferată şi a forţat trecerea, fiind lovit în plin de locomotiva unui tren care circula pe ruta Timişoara – Drobeta Turnu Severin.

În urma impactului violent, maşina s-a transformat într-o grămadă de fiare contorsionate, şoferul şi ceilalţi doi pasageri din maşină decedând. La faţa locului  au sosit mai multe echipaje de descarcerare şi Poliţie.

Mecanicul trenului poveșteste ca șoferul a forțat trecerea de cale ferata, neavand rabdare sa astepte sa treacă trenul plin cu călători. Bărbatul nu a mai avut cum să oprească trenul sau să încetinească ca să nu intre în autoturism.

Cei trei bărbați din mașina, un Fiat Stilo, aveau 25, 45 și 49 de ani și se pare că erau chiar din localitatea timișeană Găvojdia.

Din fericire, niciun călător din trenul personal nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.