Breaking news

Trei militari au murit după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă la Dâmbovicioara

Trei militari români și-au pierdut viața joi seară, după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă adâncă de circa 40 de metri, în localitatea Dâmbovicioara din județul Argeș.

smurdAutocamionul care s-a răsturnat în râpă, avea la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale. Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului. Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri dimineață, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Cei șase militari răniți care se află în prezent internați la Spitalul din Câmpulung vor fi transferați la Spitalul Floreasca din București, a anunțat directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu.

„Vin două ambulanțe de transport victime multiple. Vor fi transferați la București, la Spitalul de Urgență la Floreasca”, a declarat Grigore Stănescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit directorului Spitalului din Câmpulung, cei șase răniți sunt conștienți și nu au răni care să le pună viața în pericol.

„Toți sunt stabilizați, toți au fost triați, cu leziuni care nu pun în pericol viața. Sunt investigații suplimentare. Toți sunt conștienți, au comunicat de la bun început, au știut ce s-a întâmplat. Cei care au ajuns la noi erau în spatele camionului și au fost aruncați din camion când au rupt parapetul. (…) Familiile lor sunt la noi de la început„, a mai precizat sursa citată.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.

Un camion cu persoane s-a răsturnat joi seara într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara, județul Argeș, din primele informații câteva persoane fiind încarcerate, anunță IGSU.

La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare planul roșu de intervenție, fiind mobilizate următoarele echipaje:
– 10 echipaje SMURD
– 1 unitate terapie mobila TIM
– O autospeciala de transport personal si victime multiple (ATPVM)
– 2 ATPVM ISUBIF (in rezerva operativa)
– 8 ambulante de la serviciile judetene de ambulanta
– 2 descarcerari (una usoara si una grea)
– 3 autospeciale de stingere
– 1 autospeciala de interventie la dezastre si accidente colective