Breaking news

TREI idei de business in domeniul transporturilor: descopera cum poti sa devii antreprenor usor

Domeniul transporturilor este unul in care mii si mii de business-uri infloresc an de an. Daca iti doresti sa devii antreprenor, nu ai nevoie de studii speciale sau de o pregatire anume pentru a pune bazele unui business in transporturi.

Din fericire, acest domeniu este unul ce nu se va devaloriza niciodata deoarece transporturile sunt esentiale pentru economia de piata si pentru bunul mers al oricarei societati. Daca iti doresti sa ai propria ta afacere in aceasta arie, am pregatit pentru tine 3 idei care sa te inspire

Descopera 3 idei de business in domeniul transporturilor

  1. Transport marfa

 Daca ai experienta in domeniul soferiei pe tir, atunci poti sa pui la cale un business axat pe acest lucru. Primul pas este sa achizitionezi propriul tau tir, pe care mai apoi il poti conduce pe cont propriu pentru a transporta marfa diversilor clienti sau il poti inchiria mai departe. Un bun start este sa te axezi pe transportul in tara si in tarile vecine, astfel incat sa te organizezi mai usor la inceput. Va trebui sa investesti si in sisteme GPS si in taxele aferente. Vestea buna este ca exista profesionisti cu care poti colabora. Spre exemplu, in cazul transporturilor in Bulgaria, poti alege viniete Bulgaria de la Cargo Track la preturi avantajoase.

2. Transport persoane

 In prezent, aplicatiile de ride-sharing sunt mai profitabile ca niciodata. Exista o cerere foarte mare pe piata, iar o multime de persoane isi doresc sa inceapa aceasta meserie. De aceea, o idee de business ce poate deveni profitabila usor este sa ai propria ta flota de masini pentru ride-sharing. Nu iti face griji, nu trebuie sa pornesti la drum cu 5,7 sau 10 masini, ci poti incepe cu doua sau trei. Va trebui sa ai propria ta firma, sa achizitionezi masinile si mai apoi sa le inregistrezi pentru a desfasura aceasta activitate. Ulterior, vei angaja oamenii potriviti care sa conduca aceste masini, iar tu vei incasa un comision din profitul realizat.

3. Curierat

 Firmele de curierat sunt la mare cautare in ziua de astazi. Enorm de multe afaceri isi pun bazele in acestea pentru ca produsele lor sa ajunga la clientii finali. De aceea, daca iti doresti sa iti deschizi o firma de curierat, poti face acest lucru fara probleme cu conditia sa ai un plan de business bine pus la punct. Daca pornesti cu o echipa mica, atunci poti targeta afacerile mici, care isi doresc un pret competitiv pentru serviciile de transport, iar avantajul tau va consta intr-un volum mic spre mediu de comenzi, adecvat pentru o afacere la inceput de drum.

 O afacere in domeniul transporturilor te poate ajuta sa devii un antreprenor de succes, insa va trebui sa ai un plan de business atent realizat si sa depui munca in obtinerea tuturor avizelor necesare. Ulterior, vei putea sa conduci afacerea cu implicare minima, cat timp ai angajatii potriviti, pe care te poti baza in orice situatie.

Sursa foto: Pixabay.com

>