Trei ani cu suspendare pentru ucidere din culpă

justitieAcesta este verdictul dat de Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj în cazul Ionuţ Dinu.Tânărul în vârstă de 20 de ani, fiul unui poliţist craiovean, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, după ce, la sfârşitul lui iunie 2009, a împuşcat în cap o tânără.

Magistraţii Tribunalului Dolj au schimbat, luni, încadrarea juridică pentru Ionuţ Dinu din omor în ucidere din culpă, faptă pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Completul de judecată a decis suspendarea executării pedepsei sub control judiciar, iar tânărul a fost eliberat din arest.

Magistratul care a decis eliberarea lui Ionuţ Dinu este un judecător care a dat sentinţe controversate de-a lungul timpului. Printre acestea se numără eliberarea din arest a unor afacerişti locali care au prejudiciat statul cu miliarde de lei, dar şi a unor interlopi implicaţi în conflicte armate stradale. În toate aceste cazuri, sentinţele judecătorului eliberator, criticate dur de către opinia publică, au fost traduse de acesta drept „lipsa de pericol social”.

>