Breaking news

Trebuie să gătești, dar nu îți place? IATĂ 5 trucuri care îți pot ridica moralul

Dacă bucătăreala nu-i de tine, și totuși, trebuie să faci eforturi semnificative pentru a găti, să știi că există soluții. Cu siguranță că nu ești unica sau unicul care nu are chef de gătit, pur și simplu. Se întâmplă însă să existe “remedii” în acest sens, iar rândurile următoare îți pot aprinde cheful.

Ce atmosferă să faci pentru a te apuca de gătit

  • Bagă boxele în funcțiune

Muzica și gătitul merg mână în mână și destind atmosfera. Chiar dacă nu ai atât de mult chef să îți prepari mâncarea sau poate nu îți place să faci acest lucru, însă este nevoie, să știi că muzica la boxe te poate ajuta. Trebuie să îți faci un playlist sau să deschizi postul de radio preferat, ca mai apoi să înceapă distracția în bucătărie. Timpul trece repede când gătești, iar la final te vei bucura de bunătățile pregătite.

  • Ascultă muzică la căști

Dacă nu ai boxe acasă sau dacă ora la care gătești nu e potrivită pentru a da muzica mai tare, să știi că ai o alternativă: poți asculta la căști. Te poți destinde ușor, cu mintea la ceea ce ai de făcut, în timp ce asculți piesele preferate. Să știi că aici te ajută o pereche de AirPods de pe Altex.ro pentru că oferă libertate de mișcare în bucătărie… în pași de dans.

  • Servește un pahar de vin înainte

Un alt truc pentru a ridica moralul atunci când nu ai chef de gătit, dar e musai să faci acest lucru este servirea unui pahar de vin bun. Pus la rece înainte, un pahar de vin poate fi impulsul care îți lipsește atunci când vrei să te apuci de preparat mâncarea. În plus, îți va rămâne de băut și după ce gătești, ca masa de prânz sau de seară să fie completă.

  • Aprofundează rețeta

Sunt oameni care gătesc de nevoie, fără să simtă nici cea mai mică plăcere să facă acest lucru. Este ceva absolut normal, însă există și metode pentru ca această sarcină să devină mai prietenoasă, cel puțin pentru câteva minute cât prepari mâncarea. 

Poți începe cu lecturarea rețetei pe internet, dacă tot stai la un pahar cu vin, și să descoperi care sunt ingredientele și pașii necesari. Iar când ești pregătit și vezi că este simplu și la îndemână, nu îți mai rămâne decât să te apuci de treabă. Până la urmă, este vorba de a-ți găti ceva de mâncare, nu de a rezolva o ecuație.

  • Sună un prieten

Un alt mod prin care să îți faci viața mai ușoară atunci când gătești este să suni un prieten, de preferat unul cu chef de vorbă. În plus, poți fi sincer și spune că ți-e greu să gătești și că ai nevoie de companie. Pe de altă parte, ar putea să îi facă plăcere să îi povestești pas cu pas ce urmează să prepari de mâncare.

Așadar, gătitul poate fi distractiv chiar și atunci când nu ai chef. Trucurile de mai sus îți pot ridica moralul și te pot pune la treabă la momentul oportun.

Sursă foto: Shutterstock.com

>