Breaking news

Transmisii live maraton la TVR. Nunta regală în direct la TVR Info

TVR Info este singurul post de televiziune românesc ce va asigura transmisiunea neîntreruptă, în direct, a nunţii prinţului William al Marii Britanii cu logodnica sa, Catherine Middleton.

nunta-printul-williamÎn cadrul Ediţiei speciale din 25 aprilie, telespectatorii TVR Info vor putea urmări documentarul Prinţul William şi Prinţul Harry (PRINCE WILLIAM & PRINCE HARRY – Marea Britanie, 2009), regia Margaret Holder. Filmul este o radiografie a elitei încoronate engleze, în care trăiesc cei doi prinţi moştenitori, William şi Harry. Aceştia au modernizat stilul de viaţă al familiei regale, la fel ca mama lor, lady Diana.

Pe 26 aprilie, Cristian Tabără o va avea ca invitată la Ediţia specială – Nunta regală pe Sandra Gătejeanu, director protocol la Casa Regală, miercuri seară Rodica Culcer şi istoricul Diana Dandache vor dezbate evenimentele alături de jurnalistul TVR, iar Alison Mutler este invitata lui Cristian Tabără din seara de joi, 28 aprilie.

Vineri, pe 29 aprilie, programele speciale încep de la ora 8.00, când la TVR Info va fi difuzată o ediţie a emisiunii Ca la carte, a cărei invitată este Principesa Margareta, urmată, la 9.30, de o ediţie specială Acasă la…, având ca subiect „Casa Prinţului Charles din Viscri”. A doua parte a emisiunii difuzează documentarul „Slow Food Transilvania”, cu referire la aceeaşi zonă unde Prinţul Charles a ales să îşi construiască o oază de linişte. De la ora 11.00 începe transmisiunea directă propriu-zisă, sub titlul Ediţie specială – Nunta regală, conţinând dezbateri în studio ale moderatorului Cristian Tabără cu invitaţii săi, dar şi duplexuri Bucureşti – Londra, de unde Mihai Constantin şi Ruxandra Gheorghe, trimişii speciali ai TVR în capitala britanică, vor transmite pentru telespectatorii români informaţii la cald despre fiecare moment al ceremoniei. Timp de cinci ore, publicul va fi conectat la miezul evenimentelor prin intermediul echipei TVR, care va fi prezentă atât la catedrala Westminster Abbey, cât şi la Palatul Buckingham. Seara, între orele 19.00-20.00, o nouă Ediţie specială moderată de Cristian Tabără încheie proiectul Nunta regală.

Între orele 12.30-15.30, TVR HD transmite ceremonia în simulcast cu TVR Info.

Tot pe 29 aprilie, la TVR 1 se difuzează, de la ora 14.45, documentarul Nunţi regale, în care cuplul princiar al României (Pricipesa Margareta şi Principele Radu) povesteşte pentru TVR despre nunţile regale la care a participat.

De asemenea, pe tot parcursul săptămânii, în cadrul Telejurnalului TVR 1 şi Orei de ştiri de la TVR 2 se difuzează subiecte legate de evenimentul ce a acaparat mass-media din întreaga lume. Alături de Mihai Constantin şi Ruxandra Gheorghe, producătorul TVR Rodica Şuţu va realiza la Londra reportaje cu pregătirile de nuntă, interviuri cu jurnalişti britanici şi participanţi la eveniment, pentru a oferi telespectatorilor o imagine cât mai completă a atmosferei de sărbătoare din preajma nunţii regale.

„TVR îşi pune ambiţii mari în proiectul acesta, mai ales că angrenează mai mult de unul dintre canalele sale şi sunt convins că atât jurnalele de pe TVR 1 şi TVR 2, cât şi materialele mai ample de pe TVR Info vor oferi telespectatorilor cele mai savuroase şi mai calde informaţii despre ceremonia propriu-zisă şi despre semnificaţiile ei politice, economice şi sociale”, ne asigură Mihai Constantin. „Personal, nu mă atrag prea mult evenimentele de genul acesta, dar pentru Will & Kate fac o excepţie…”, glumeşte jurnalistul, adăugând apoi că „deşi este vorba despre un eveniment cu conotaţii eminamente pozitive, abordarea jurnalistică va fi la fel de sobră ca pentru un summit internaţional”.

Ruxandra Gheorghe vine cu o completare menită să ofere o imagine a amplorii evenimentului: „Este foarte clar că nunta dintre prinţul William, al doilea pretendent la coroana Regatului Unit şi aleasa inimii sale va intra în istoria celor mai mediatizate evenimente ale globului. Tocmai pentru că se estimează că va fi o audienţă record, cea mai mare înregistrată la un astfel de eveniment, peste 8000 de ziarişti din întreaga lume sunt acreditaţi la «Nunta Secolului». De altfel, probabil că evenimentul va fi şi un trend-setter pentru viitoarele nunţi, fie ele regale sau ale unor oameni obişnuiţi. Ţinutele, meniul, muzica, absolut totul va fi un model de inspiraţie pentru cei care plănuiesc o nuntă”, este de părere Ruxandra.