Breaking news

Transfăgărășanul împlinește pe 20 septembrie, 40 de ani de existență

loading...

Transfăgărășanul, celebrul drum din România care face furori în toată lumea, contribuind la dezvoltarea turistică a Munților Făgăraș, va împlini peste 20 de zile, 40 de ani de existență.

transfagarasanPe 20 septembrie 1974, se inaugura în România, Transfăgărășanul, cel mai spectaculos și dificil drum din Europa, situat la 2042 metri altitudine.

Transfăgărășanul, construit la inițiativa lui Ceaușescu, peste Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, a fost realizat în doar patru ani de zile, în perioada 1970 – 1974.

Transfăgărășanul face parte din Drumul Național 7C (DN7C) și este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, numit și „drumul din nori”,care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

Şoseaua de mare altitudine are o lungime de aproape 92 de kilometri şi conţine un tunel, aflat la 2.042 de metri altitudine, ce străbate muntele Paltinul de la sud la nord, pe o distanţă de 887 de metri.

Pentru construirea Transfăgărăşanului au fost utilizate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundaţii, 600 de mii de metri cubi de suprastructură de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidărie, 830 de lucrări transversale, 27 viaducte şi poduri şi s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil.

Din cauza altitudinii la care se află drumul este practicabil doar patru luni de zile pe an. Circulația pe Transfăgărășan se închide de obicei în fiecare an, la 1 octombrie.

loading...