Breaking news

Traian Băsescu s-a ales cu un nou dosar penal

Vești proaste pentru Băsescu. S-a ales cu un nou dosar penal. Judecătoria Sectorului 5 a dispus reluarea anchetei penale în cazul unui dosar închis cu NUP, în privința retrocedării de imobile a lui Băsescu din perioada când era Primar General al Capitalei, către americanul Nicolas Jordan.

traian basescuBăsescu începe să fie îngropat în dosare penale. Închise cu multă ușurință de către procurori, în perioada în care era la putere, acum faptele comise atât din perioada când era primar la București, cât și din perioada de Președinte al României, încep să fie redeschise.

La cererea Parchetului General, Traian Băsescu este urmărit penal într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu contra persoanei.

Judecătoria Sector 5 a admis, în 27 aprilie, cererea Parchetului General, a constatat legalitatea și temeinicia ordonanței din 30 martie 2015 a PÎCCJ și a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Dosarul este format în urma plângerii Ioanei Preda împotriva lui Traian Băsescu. Potrivit unor surse judiciare, femeia îl acuză de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru că, în calitate de primar al Capitalei, în 2003, ar fi emis nefondat trei dispoziții de restituire în natură a unor imobile.

Inițial, cauza a fost la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însă a fost preluată de PÎCCJ, care în 2010 a dispus neînceperea urmăririi penale.

În 2003, pe când era primar al capitalei, Băsescu a dat o mega lovitură. Într-o singură zi a retrocedat din pix, 66 de case naționalizate, unui proprietar american, Nicolas Jordan care chipurile ar fi moștenit asele de la tatăl său.

Traian Băsescu a retrocedat cele 66 de case aflate în Centrul Vechi al Capitalei, fără ca cetățeanul american să dovedească că el este urmașul senatorului român care construise casele în anii 70 și le donase mai apoi statului român.

Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană, a pretins că este fiul lui Iordache Minciulescu, un fost senator din perioada interbelică care ar fi deţinut toate casele donate ulterior statului român, potrivit Antena 3.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu.

Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case și că le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român.

Aceștia au stat liniștiți până în 2003, când la uşa lor a venit Nicholas Jordan, care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Parchetul General a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.