Breaking news

Traian Băsescu o desființează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Traian Băsescu o face praf pe șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul Președinte al României s-a înfuriat după ce judecătorii au decis să desfiinţeze pur şi simplu rechizitoriul procurorilor din ultimul dosar ANRP şi să îl respingă. Băsescu a pus tunurile și pe actuala șefă a Consiliul Superior al Magistraturii.

kovesi si basescuDosarul ANRP a fost restituit pentru că se contrazic procurorii. Sunt neconcordanţe grosolane. E o înscenare ordinară. Ei nu se cunoşteau unii cu alţii, nu aveau cum să se înţeleagă între ei. Eram cu soţia atunci când a fost arestată preventiv Crinuţa Dumitrean. M-a întrebat soţia ce inimă are judecătorul care a băgat în arest o femeie însărcinată în luna a opta. Putea să o lase în arest la domiciliu. I-am spus soţiei că e o femeie, Mariana Ghena. A fost un atentat la viaţă, la viaţa acelui copil nenăscut. Barbarismul punerii în arest preventiv a unei femei în luna a opta. A fost un dosar falsificat sub semnătura doamnei Kovesi. E atât de prost rechizitoriul că a fost respins definitiv. Aici arătăm câinoşenia lor. O bagi gravidă într-un arest cu WC turcesc. E o acţiune de tip mafiot a DNA în multe cazuri. Aici e o urâţenie sufletească şi la Ghena, şi la şefa DNA. Ce urâţenie sufletească. Sper ca Laura Codruţa Kovesi să răspundă mai devreme sau mai târziu pentru ce a făcut. Azi, Sutiman care îşi băga sarmale cu degetul în gură. Suntem aici pentru că oamenii politici sunt vulnerabili pentru cum s-au finanţat campaniile electrale aşa cum a fost şi cea din 2014. Se va ajunge şi la ea în curând. Oamenii politici stau pitiţi pe sub băncile parlamentului. Responsabilitatea e a coaliţiei majoritare”, a tunat Băsescu în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Băsescu a făcut dezvăluiri şi despre procurorii DNA Braşov: Ştiţi cum e aia cu 600 de mii de euro ai lui Oltean e ca aia cu geanta lui Udrea, dar ăla nu ştia ce valută e pentru că nu a văzut ce era în geantă. Şi procurorii de la Braşov au un statut special. Celor din Dosarul Murfatlar li s-a cerut să îi dea pe Băsescu şi Udrea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să restituie definitiv dosarul ANRP 4, în care Cătălin Teodorescu, fost deputat de Argeș și vicepreședinte al ANRP a fost acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În acest dosar mai apare și Mihai Rotaru – cel prezentat ca beneficiar al despăgubirii în cuantum de 108.932.000 lei, aprobată de membrii ANRP-CCSD.  În urmă cu o lună, aceiași Instanță a decis returnarea dosarului pentru ca procurorii DNA să reface rechizitoriul, dar, chiar dacă au adus la termenul de astăzi toate probele refăcute, magistrații ICCJ au considerat că nu au depus nimic nou, astfel, au decis restituirea definitivă a dosarului.

În acest dosar expertiza DNA a stabilit că, la data efectuării retrocedării, 1 mp de teren în zona din spatele Centrului de Diagnostic ar fi avut valoarea de 27 de euro și nu de circa 400 de euro cât a fost stabilit la despăgubire. De aici și nemulțumirile celor acuzați în dosar care susțin că prin aceste diferențe de evaluare incredibile s-a ajuns la un prejudiciu de 20 de milioane de euro.

>