Breaking news

Traian Băsescu neagă că ar avea firme înființate în paradisul fiscal din Panama

Traian Băsescu neagă vehement că ar avea firme înființate în paradisul fiscal din Panama. Fostul președinte al României acuză Antena 3 și România TV, că duc o campanie furibundă de denigrare la adresa lui.

basescu conturi bancareOana Stancu a dezvăluit vineri seară la emisiunea ”Exces de putere” de la Antena 3, că un broker din Panama apare în registrul de firme, cu o companie care poartă numele de Băsescu Investment INC.

Băsescu a reacționat dur, printr-o postare pe facebook, în care neagă că ar avea firme în Panama.

”Antena 3 şi RomâniaTV sunt, în opinia mea, expresia profundă a mizeriei în jurnalism. Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună.  Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate. Faptul că tandemul Antena 3/RomâniaTV duce o campanie furibundă de denigrare împotriva mea, îmi arată că v-au deranjat cumplit procesele de instaurare a statului de drept care au avut loc în ultimii 10 ani şi care, după cum constataţi, sunt greu de întors.  Patronii voştri, Voiculescu şi Ghiţă şi-au dorit ca România să fie a lor iar eu „le-am luat-o” lor şi altora ca ei şi am lăsat-o românilor la terminarea celui de al doilea mandat. Voi, (A3 şi RTV) puteţi continua campaniile mincinoase împotriva mea, a familiei mele şi a acelora care au avut curajul să mă sprijine pînă la sfîrşit de mandat, dar niciodată nu veţi mai putea aduce ţara la cheremul unora de teapa lui Voiculescu sau Ghiţă”, a scris Băsescu pe contul său de Facebook.

Oana Stancu i-a dat replica telefonic, lui Băsescu, în cadrul emisiunii ”News Magazine” de la Antena 3: E clar că am atins un punct sensibil. Noi nu am făcut decât să deschidem o pistă pentru procurori în aceste momente, remarcând faptul că în Panama, acolo unde foarte intimii cuplului Udrea-Cocoş, Narcisa şi Bogdan Georgescu, tocmai şi-au mutat banii şi firma, în 22 decembrie 2014. Când în România doamna Udrea făcea tic tac, domnul Cocoş era după gratii, doamna Bica era după gratii, oamenii aştia îşi mutau banii în Panama.

Tot în Panama apar mai multe firme care conțin numele COCOS. Oare să fie ale lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea?!