Breaking news

Băsescu l-a primit pe Schulz

Băsescu l-a primit miercuri la Palatul Cotroceni, pe Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

După vizita la Bumbești-Jiu și Târgu Jiu, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a susținut un discurs miercuri în Parlamentul României, după care a a fost primit de Băsescu la Palatul Cotroceni.

Dacă PDL l-a acuzat pe oficialul european că face campanie pentru USL, Traian Băsescu l-a felicitat pe Martin Schulz pentru că a făcut deplasarea în țară și astfel a avut ocazia să cunoască mai bine România.

”Între mine și domnul Martin Schulz nu există abordări consistente și asta se manifestă pe toată gama de probleme pe care le-am discutat deja. România a primit o apreciere foarte bună pentru că este țara cu o situație macroeconomică stabilizată. L-am informat pe domnul Schulz că acest lucru se datorează unor enorme sacrificii ale românilor, dar au fost sacrificii care vor fi răsplătite pentru că România are acum șanse reale să crească economic. Și cheia acestei creșteri economice este absorbția fondurilor europene. Mă bucur că domnul Martin Schulz a mers și în deplasare prin țară”, a declarat Băsescu.

Martin Schulz a mulțumit pentru invitația la Palatul Cotroceni spunând că a înțeles aproape tot cea ce a spus Băsescu în limba română, întrucât conoaște franceza și astfel i-a fost ușor să înțeleagă.

După care a vorbit despre problemele economice pentru care militează la nivel european și de faptul că instituția pe care o conduceconsideră că România poate să adere la Schengen.

Martin Schulz s-a declarat fascinat de locul unde s-a născut Constantin Brâncuși, cât și de operele sale, precizând că va susține ca Masa tăcerii să fie inclusă pe lista UNESCO. Precizând că cu această deplasare la Târgu Jiu a învățat să pronunțe corect numele lui Brâncuși.

>