Breaking news

Traian Băsescu susține uciderea maidanezilor care nu sunt adoptați

loading...

Președintele României, Traian Băsescu cere eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptați pentru a se evita tragedia de luni când un copil de 4 ani a fost ucis de câini în București.

basescu si maidaneziiBăsescu se implică în scandalul. Traian Băsescu solicită Guvernului României, adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să stabilească un termen național în care iubitorii de animale să poată adopta câinii maidanezi. Iar cei care nu vor fi adoptați, să fie eutanasiați.

”Fac apel la Guvern pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia maidanezii acasă, după cae, cei care nu au fost adoptaţi, să fie imediat eutanasiaţi. Povestea cu castrarea câinilor are două valenţe: una – prelungeşte timpul în care maidanezii dispar din maidane. Deci nu e o soluţie relativ rapidă, poate dura 10-15-18 ani, nu ştiu cât trăiesc câinii. Castrarea e o soluţie pe termen lung care, din 2004, de când avem noua legislaţie în vigoare, s-a dovedit că nu dă rezultate”, a spus Băsescu într-o conferință de presă susținută marți seară la Cotroceni.

Președintele a spus că cei care se dau drept iubitori de animale sunt niște demagogi și că nu este normal să pui câinii mai presus de oameni.

Oamenii trebuie să se simtă în siguranţă. Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un om sfâşiat de câini pentru a înţelege că trebuie să luăm această măsură. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, de un copil nevonovat care se duce să se joace cu el pentru că aşa a văzut în cărţile de poveşti, că un câine e prietenul omului. Dar nu un câine flămând, sălbăticit poate fi prietenul omului! Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini. Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii. El rămâne şi muşcă. Un câine castrat, în sălbăticie devine mai agresiv”, a mai spus președintele.

Băsescu a precizat că el are acasă cinci câini, iar trei dintre aceștia i-a luat de pe stradă: Am cinci câini: trei adunaţi de pe stradă. Atât am putut să cresc. Sunt vaccinaţi şi castraţi şi trăiesc lângă o familie. Pentru demagogii care cresc câini – ţine-l lângă om, pentru că altfel devin o sălbăticiune.

Luni, în jurul prânzului, un copil în vârstă de patru ani, a fost ucis de o haită de câini, la marginea Parcului Tei din București.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>