Breaking news

Traian Băsescu aruncă BOMBA: Alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate!!!

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunțat marți seară în direct la România TV că alegerile prezidențiale, câștigate de el, au fost fraudate.

traian basescu„Alegerile din 2009 au fost fraudate. O spun cu probe. S-au renumărat voturi. Mi se furaseră trei mii de voturi din 135.000, darămite câte s-au furat din 10 milioane. Maior era membru PSD când l-am pus director la SRI. Să spui că SRI a lucrat în alegeri în favoarea mea e o prostie. Cum să îmi spună mie Kovesi şi Coldea că ei sunt statul şi că îmi garantează mandatul?„, a tunat Băsescu la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Fostul preşedinte spune că seria dezvăluirilor din presă trebuie să aibă ecou şi Parchetul General să declanşeze imediat o anchetă.

„E o ripostă la serialul lui Dan Andronic chemarea lui la DNA. Dezvăluirile le-au pus capac. Au ţinut să îi dea un mare avertisment chemându-l şi inculpându-l. Dacă acest grup a fraudat alegerile e grup criminal organizat. După articolul lui, Parchetul general trebuia să se autosesizeze. Parchetul general trebuie să înceapă o anchetă cu ce au făcut Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Coldea acasă la Gabriel Oprea. Dragnea a influenţat un referendum şi a fost condamnat, ei de ce să nu fie condamnaţi. El era lider politic, ei înalţi reprezentanţi ai statului. Trebuie să ştim dacă am avut un preşedinte desemnat în urma fraudei acestor domni şi doamne sau dacă am avut unul legitim”, a mai spus Băsescu.

Declarațiile lui Traian Băsescu vin după cele ale lui Dan Andronic, directorul Evenimentului Zilei.

”Toată lumea își aduce aminte de alegerile prezidențiale din 2009. Ne-am culcat cu un președinte și ne-am trezit cu altul. Mircea Geoană câștigase alegerile în țară, dar voturile din Diaspora l-au mai ținut pe Traian Băsescu încă 5 ani în fotoliul de la Cotroceni. La mulți ani distanță de atunci aflăm că de fapt OPERAȚIUNEA a fost făcută sub stricta supraveghere a unei Celule de criză din care făceau parte șefii SRI (George Maior și Florian Coldea), Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României și Gabriel Oprea, fost ministru de interne și președinte UNPR la acea dată. În 2009 am văzut cu ochii mei cum cei mai puternici funcționari ai Statului s-au implicat într-o activitate politică la cel mai înalt nivel, m-a făcut să înțeleg în 2017 faptul că descrierea momentelor din episoadele de până acum ale operațiunii „Noi suntem Statul!” sunt reale și asemănătoare. Mai mult, ele descriu un mecanism al puterii pe care nici măcar politicienii nu-l intuiesc în adevărata lui dimensiune.”, dezvăluie Dan Andronic.