Breaking news

Traian Băsescu: Am o dorinţă uriaşă s-o vizitez pe Alina Bica acasă

loading...

Băsescu arde de nerăbdare să o viziteze acasă, în arest la domiciliu, pe Alina Bica, fostă șefă DIICOT, eliberată marți din arestul preventiv. Fostul Președinte al României, care la ultima sa conferință de presă susținută în această calitate, spunea că ”a dat-o în bară” cu numirea Alinei Bica la DIICOT, vrea acum să-i facă vizite la domiciliu.

traian basescu - alina bicaBăsescu a declarat, marţi, că are “o dorinţă uriaşă” să o viziteze pe Alina Bica, dacă este de acord şi soţul şi dacă nu are restricţii.

“M-aş bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să-i fac o vizită pentru că vreau să vorbesc cu dânsa. Eu o cunosc pe femeia asta de când era secretar de stat, am avut câteva discuţii cu dânsa, inclusiv marea problemă Rompetrol am discutat-o cu dânsa, şi, în opinia mea, este un profesionist desăvârşit şi un om care are o anume statură morală. Dacă aş avea acum o dorinţă uriaşă, ar fi să discut cu doamna Bica şi, dacă n-are restricţii să se întâlnească cu mine, o voi vizita acasă, în măsura în care este de acord dânsa, şi soţul”, a spus Băsescu într-o intervenție telefonică la B1 TV.

După care, Băsescu a început să dea din casă și să spună că Alina Bica este unul din cei șase oameni din echipa lui cu care el a reformat România.

„Aş vrea să vorbesc cu dânsa pentru că pentru mine doamna Bica, Georgescu de la ANI, Elena Udrea, alături de Kovesi, Stanciu, Coldea au fost din echipa mea, echipa în care eu am crezut şi cu care am transformat instituţii. Mă uit aşa, e ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea arestaţi de alţi trei oameni tot din echipa mea. Şi nu-mi place deloc. Au fost echipa mea cu care am modernizat statul. E greu pentru un preşedinte să vadă că trei arestează pe alţi trei”, a declarat, marţi seara, la B1 Tv, fostul preşedinte.

Băsescu a vizitat-o și pe Elena Udrea pe când aceasta se afla în arest la domiciliu. Numai că a avut ghinionul să vină neanunțat și a găsit-o pe protejata lui, alături de avocați.

Alina Bica a părăsit, marţi după-amiază, Penitenciarul de femei de la Târgşor, după ce instanţa supremă a decis plasarea sa în arest la domiciliu, la ieşirea din închisoare ea declarându-le jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi că este “o femeie de succes în continuare”.

“Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot felul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. (…) Iar mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine. Eu chiar am încredere în sistemul de justiţie. Chiar am. Am avut tot timpul”, a declarat fosta şefă DIICOT jurnaliştilor care o aşteptau la poarta penitenciarului.

Întrebată de jurnaliști dacă are ceva să-şi reproşeze, ea a răspuns: Să-mi reproşez? N-am ce să-mi reproşez. Sunt o femeie de succes în continuare.

Și asta în condițiile în care e anchetată în trei dosare penale grave, cu prejudicii de peste 65 de milioane de euro.

loading...