Breaking news

Traian Băsescu, albit de CSM

loading...

CSM a decis joi, să respingă sesizarea făcută de Adrian Năstase cu privire la declarațiile lui Băsescu din 6 ianuarie 2014, cu privire la condamnarea în Dosarul Zambaccian, înainte ca judecătorii să dea verdictul.

nastase si basescuCu două mâini, membrii CSM au votat pentru albirea lui Băsescu, respingând astfel sesizarea fostului premier Adrian Năstase. Membrii CSM şi-au însuşit raportul Inspecţiei Judiciare potrivit căruia Traian Băsescu NU ar fi influenţat justiţia în cazul lui Adrian Năstase.

Pe 6 ianuarie 2014, cu doar câteva ore înainte ca instanţa să anunţe pedeapsa pentru Adrian Năstase în dosarul Zambaccian, Băsescu a spus că: Năstase a reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dislocat.

Adrian Năstase a cerut CSM să constate că, în momentul în care şeful statului a făcut acea declaraţie, dosarul era nefinalizat şi astfel ar fi fost încălcată independenţa justiţiei.

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost condamnat de Înalta Curte, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, pentru luare de mită în formă continuată.

loading...