Breaking news

Băsescu, huiduit la parada militară de la Arcul de Triumf

Băsescu a fost primit cu proteste, sâmbătă, la parada militară organizată de la Arcul de Triumf din București.

Și la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, Băsescu a fost huiduit de români.

La momentul trecerii în revistă a gărzii de onoare, din mulţimea adunată la Arcul de Triumf s-au auzit mai multe strigăte “Jos Băsescu!” şi huiduieli, acoperite parţial de muzica de fanfară.

Câţiva protestatari l-au huiduit sâmbătă pe preşedintele Traian Băsescu la sosirea acestuia la Arcul de Triumf din Capitală unde se desfăşoară parada militară dedicată Zilei Naţionale a României.

Preşedintele Băsescu a deschis ceremonialul militar în jurul orei 11,00 câţiva dintre cei prezenţi la eveniment strigând “Jos Băsescu”.

Pe de altă parte, au existat şi câteva persoane care l-au aplaudat pe preşedintele Băsescu atunci când acesta a coborât din maşină pentru a participa la paradă, scandându-i numele.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat la parada militară dedicată Zilei Naţionale de şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, iar apoi a fost intonat Imnul Naţional al României în timp ce s-au tras 21 de salve de tun.

Băsescu a depus o coroană la Arcul de Triumf şi a decorat drapelele de luptă ale Batalioanelor 2 Infanterie “Călugăreni” şi 495 Infanterie “Căpitan Ştefan Şoverth”, care au fost în Afganistan.

La festivităţile dedicate zilei de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf au participat şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, miniştri ai Cabinetului Ponta, primarul Capitalei Sorin Oprescu şi edilul sectorului 6, Rareş Mănescu, fostul premier Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, parlamentari, înalţi demnitari, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai armatei.

>