Breaking news

Tragedie în Italia. Cel puțin 36 de persoane au murit după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o prăpastie

Un autocar s-a răsturnat duminică seară, într-o prăpastie în apropierea oraşului Avellino, între oraşele Napoli şi Bari. Accidentul rutier s-a soldat cu cel puțin 36 de morți.

autocar prabusit italiaEuropa este zguduită de catastrofe feroviare și rutiere, de neimaginat. După tragedia românească din Muntenegru, soldată cu 18 morți, și după catastrofa feroviară de miercuri din Spania, o veste cumplită vine din Italia.

Un autobuz care transporta 48 de persoane, a scăzut duminică seară într-un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari în zona de Monteforte Irpino.

Primul bilanț făcut public de autoritățile italiene, indică faptul că cel puţin 36 de oameni au murit, printre victime se numără şi mulți copii.

La fel ca și în cazul tragediei românești din Muntenegru, autocarul era plin cu pasageri care se aflau într-un pelerinaj. Autocarul era plin cu bătrâni, tineri și copii care se întorceau la Napoli, de la pelerinajul de la Telese Terme.

Înainte de a cădea în prăpastie, autocarul s-a ciocnit de mai multe mașini aflate pe autostradă, după care a rupt parapetul de pe margine și a căzut 30 de metri în gol prin tufișuri.

Zeci de echipaje de pompieri au sosit la fața locului și la lumina reflectoarelor au scos din autocarul căzut în prăpastie răniții și victimele accidentului. O parte din pasageri au fost aruncați prin tufișuri în momentul în care autocarul a căzut în prăpastie.

Răniți au fost duși la spitale din Avellino, Salerno și Nola.  Autostrada A16, în imediata apropiere a incidentului, a fost închisă traficului rutier. Printre victime se află și șoferul de autobuz.

Una dintre ipotezele vehiculate de anchetatori, accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare al autocarului.

>