Breaking news

Tractorașul cu pedale – 4 motive pentru care copilul tău trebuie să îl aibă!

Mândria oricărui părinte este să își vadă copilul crescând și învățând să facă cei mai importanți pași în viață. Fiecare dintre noi încearcă să își învețe copilul cât mai repede să facă lucruri care îi vor fi utile pe tot parcursul vieții, cum ar fi cititul, scrisul și, de ce nu, șofatul.

Sigur că, vorbind despre copii, nici nu se pune problema de condusul unei mașini adevărate, însă nu este prea devreme să înveți copilul să conducă pe un tractoraș cu pedale, imediat ce a depășit pragul primilor trei ani din viață. De aceea, astăzi dorim să vă vorbim despre tractoarele cu pedale, despre siguranța acestor accesorii pentru copii și despre motivele pentru care ar trebui să luați în considerare achiziționarea unei astfel de jucării.

Tractorașul cu pedale – 4 motive pentru care copilul tău trebuie să îl aibă!

Moft? Nicidecum! De fapt, un tractoraș cu pedale este foarte util pentru dezvoltarea celui mic. Citește în continuare și află motivele pentru care îți recomandăm să îi oferi unul cadou chiar astăzi!

  • Tractoarele cu pedale sunt extrem de sigure

Așa cum sugerează și denumirea, tractoarele cu pedale sunt puse în mișcare prin sistemul de pedale. Așadar, nu există niciun motor electric care să meargă prea repede și astfel să pună siguranța copilului în pericol. La fel ca o tricicletă, copilul trebuie să pedaleze pentru a pune în mișcare un tractor cu pedale. Din acest motiv, în lipsa acțiunii de pedalare, tractorul nu va continua să meargă singur (poate doar pe o distanță foarte scurtă, din cauza inerției).

Tractoarele cu pedale au un volan în loc de ghidon, ceea ce facilitează păstrarea direcției de mers. Copilului îi va fi mult mai ușor să întoarcă volanul, datorită faptului că acesta este cu mult mai ușor de apucat în pumn decât un ghidon.

În plus, tractoarele cu pedale sunt extrem de sigure și datorită nivelului înalt de stabilitate pe care îl oferă. Aceste tractoare sunt robuste, bine montate pe cele patru roți pe care funcționează, ceea ce le face extrem de greu de răsturnat, ținând copilul în siguranță.

  • Tractoarele cu pedale sunt foarte bune pentru dezvoltarea fizică a copilului

Prin faptul că sunt puse în mișcare prin pedale, nu printr-un motor electric, copilul va depune un efort în mișcarea lor. Mișcarea îmbunătățește în mod eficient starea de bine, condiția fizică a celui mic și, nu în ultimul rând, îl va ajuta pe cel mic să își consume energia. Este important ca cei mici să consume energia pe care o au, pentru a avea un somn lung, odihnitor, care îi va lăsa și pe părinți să se odihnească așa cum merită. Sănătate la cel mai avantajos preț posibil, dacă alegi tractorașul cu pedale de pe Kidiko.ro!

  • Tractoarele cu pedale pot fi folosite și în interiorul locuinței, dar și afară

Dacă vă permite spațiul din locuința voastră să lăsați copilul să utilizeze tractorașul cu pedale în casă, acesta este un punct în plus pentru copil, mai ales în zilele mai puțin însorite.

Cu toate acestea, aveți grijă să înlăturați obiectele decorative de pe piesele de mobilă de care s-ar putea izbi copilul, din greșeală, cu tractorul cu pedale. Vă oferim acest sfat din două motive: în primul rând, dacă obiectele decorative sunt scumpe, vor provoca o gaură în buget pentru reparare sau înlocuire. În al doilea rând, dacă obiectele decorative cad deasupra copilului, mai gravă decât stricarea lor va fi accidentarea celui mic. În felul acesta, prin înlăturarea lor, veți salva și starea de bine a copilului, dar și portofelul de la o mini catastrofă.

  • Tractoarele cu pedale ajută la dezvoltarea psihică a copilului

Foarte mulți medici fac legătura între o viață activă și sănătatea psihică a unei persoane. Acest lucru se aplică și în cazul copiilor care, prin mișcarea pe care o fac pedalând la tractorul cu pedale, nu doar că se mențin într-o foarte bună stare fizică, dar, prin arderea energiei, vor avea și mintea mai limpede, vor dormi mai bine și se vor putea concentra mult mai ușor la lecții sau la orice altă activitate culturală pe care doriți să le-o oferiți.

Aveți grijă, însă, la faptul că, spre deosebire de triciclete sau cărucioare, tractoarele cu pedale nu sunt prevăzute cu protecție solară deasupra capului copilului. Acest lucru înseamnă că, în zilele însorite, este indicat să îi puneți o pălăriuță pe cap și să îl dați cu cremă cu protecție solară atât pe pielea corpului, cât și pe față. Pielea copiilor este mult mai sensibilă decât a noastră la expunerea la soare și se pot arde foarte ușor.