Breaking news

Tractor cu aer condiționat, cumpărat de un fermier brașovean

Pentru un fermeir brașovean, criza se pare că trece mai ușor la volanul unui tractor marca Lamborghini dotat scaun hidraulic și cu aer condiționat.

Tractor_LamborghiniDeşi plata ratelor îl usucă fermierul din localitatea Bod, a cmpărat bolidul italian, nu din snobism ci pentru a putea rezista pe piața agricolă din județul Brașov, transmite Realitatea TV.

Pe vremea când ara cu tractoare marca UTB, Sorin Năstase lucra câteva zeci de hectare de pământ. Acum cultivă sfeclă de zahăr şi cereale pe aproape o mie de hectare, iar în spatele tractorului agaţă pluguri şi discuri din cele mai mari, pentru a face lucrările contratimp. Utilajul de peste 200 de cai putere şi aproape 80.000 de euro îi era strict necesar. Şi asta pentru că tractoarele româneşti nu mai făceau faţă.

În funcţie de tipul de lucrare, tractorul consumă între 10 şi 20 de litri la hectar, adică jumătate faţă de un tractor românesc. În plus,  utilajul are scaun hidraulic pentru şofer şi toate dotările unei limuzine a câmpului agricol.  Deşi e conştient că nu mulţi agricultori ar risca sa se indatoreze la bănci pentru un astfel de utilaj, fermierul de la Bod crede că acesta este viitorul.