Breaking news

Totul despre tratamentul homeopat

Aveti probleme de sanatate, dar nu stiti care este cauza? Doctorii spun ca sunteti sanatos, dar totusi simptomele negative nu inceteaza sa dispara?

tratament homeopatAtunci puteti recurge si la alte metode, diferite de medicina clasica, si anume homeopatia.

Pentru cei care nu stiu, homeopatia este o forma de terapie distincta de medicina obisnuita, intrucat acorda o mai mare atentie pacientului decat ar putea-o face un medic oarecare.

In principiu, exista o anumita limita ce nu trebuie depasita in ceea ce priveste relatia dintre medic si pacient. Homeopatia se pliaza acestui concept, insa depaseste in acelasi timp acea limita impusa de legile nescrise.

Ce presupune Homeopatia?

In cele ce urmeaza, voi explica despre ce este vorba mai exact.

Homeopatia este o medicina holistica si presupune abordarea pacientului ca un intreg si cautarea legaturilor dintre problemele cu care acesta se confrunta. Intrucat fiinta umana nu reprezinta doar un sistem de organe functionale, ci este un sistem format din elemente ce interactioneaza atat unele intre altele, cat si cu mediul inconjurator.

Dupa cum bine stiti, bolile pot fi prevenite sau chiar tratate si fara medicamente chimice. Dintotdeauna natura a fost o sursa inepuizabila de plante medicinale. Cu timpul, medicina naturista a dezvoltat o serie de tratamente, care, impreuna cu o gandire pozitiva si un regim alimentar echilibrat, pot constitui metode excelente de mentinere a sanatatii.

Metodele holistice precum: acupunctura, presopunctura, reflexoterapia, fitoterapia sau cromoterapia se alatura homeopatiei, insa nu ii iau locul, aceasta din urma fiind cea mai importanta metoda de mentinere a sanatatii.

Fiind inventata de catre un medic german, inca din 1796, homeopatia porneste de la ideea ca simptomele unei boli inseamna de fapt o reactie de aparare a organismului. Forta vitala este intarita, iar organismul este mentinut in echilibru. Ce este forta vitala? Stiti cu totii ca fiecare individ se naste cu un sistem de aparare al organismului foarte puternic. Aceasta forta este o forma naturala de vindecare, fiind considerata o forma de intelgenta cu care ne nastem pentru a fi apti sa ne confruntam cu traumele din viata, pe cale naturala, nu fortata.

Tratament pentru corp, minte si suflet, cel homeopat va presupune implicarea totala a medicului in tratarea pacientului. Astfel, pacientul va fi ascultat cu atentie, ghidat prin intrebari ajutatoare asupra suferintei. Un medic homeopat nu va exercita niciodata judecati moralizatoare asupra pacientului, asupra problemelor expuse, ci va prescrie un tratament format din substante extrase din natura, fara efecte negative asupra organismului.

Intrucat fiecare om reprezinta o individualitate, homeopatia ofera oricui sansa de a se redescoperi pe sine, de a descoperi cele mai profunde cauze care perturba starea de sanatate. Doctorii evita sa ii explice direct pacientului boala sau bolile de care acesta sufera, furnizand informatii altor membrii ai familiei. Homeopatia se va folosi tocmai de acest aspect. Un medic homeopat ii va explica pacientului care sunt cauzele si efectele afectiunilor sale si tocmai prin integrarea informatiei, pacientul se va intelege pe sine, isi va intelege boala si va avea parte de un tratament mai eficient si durabil  in felul acesta.

Ce fel de boli trateaza homeopatia?

De remarcat este fatul ca homeopatia nu este doar un tratament pentru boli fizice, ci si pentru cele psihice. Datorita faptului ca aceasta medicina holistica implica discutii cu pacientul, determinandu-l pe acesta sa isi inteleaga organismul si nevoile  sale, va fi usor de tratat si din punct de vedere psihic.

Tratamentul traumelor psihice si fobiilor presupune aplicarea unei metode numita Havening si se incardreaza in categoria terapiilor senzoriale. Aceasta denumire, Havening, provine din limba engleza si inseamna: a pune la adapost, a face pe cineva sa se simta in siguranta.

Evenimentele traumatice din trecut ajung sa determine organismul sa retina anumite emotii negative, care, odata ce sunt eliminate, traumele pot fi mai usor discutate si vindecate.

Care sunt aceste emotii negative? Este vorba despre sentimente ce marcheaza existenta de zi cu zi a pacientului: furia, sentimentul de vinovatie exagerata, frica nejustificata, durerile de cauza psihogena si stresul post-traumatic.

Aceasta tehnica functioneaza simplu: prin stimularea receptorilor simtului tactil in zone precum fata, brate sau palme, se reuseste eliminarea receptorilor din zona memoriei afective ce pastreaza vii emotiile negative de care dorim sa scapam. Este o tehnica simpla, blanda si eficienta, ce da rezultate remarcabile.

Termenul homeopatie inseamna vindecare prin similaritate, daca il priviti din perspectiva practica. Scopul nu este doar de a trata fizic o boala si de a inlatura o suferinta, ci de a vindeca pacientul in totalitatea, prin stabilirea unui echilibru energetic si punerea in miscare a fortei sale vitale.

Odata ce boala va fi constientizata, aceasta va fi mult mai usor acceptata si vindecata. Atunci cand prescrie un tratament, medicul homeopat va tine cont de afectiunile anterioare ale pacientului, de comportamentul si constitutia acestuia, tinandu-se cont de particularitatile fiecarui individ in parte.

Cu ajutorul homeopatiei se pot trata aproape toate bolile, pentru ca tratamentul consta in constientizare. Totul depinde de perceptia pacientului. Daca acesta va fi motivat, hotarit, deschis, increzator in medic si in vindecare, cu o inteligenta vie, atent la semnalele corpului sau, atunci el va putea fi tratat si vindecat. Dar daca anxietatea, lipsa de rabdare, pesimismul, neincrederea, suspiciunea il vor domina pe pacient, tratamentul nu va functiona.

Aceste obstacole in calea vindecarii nu vor permite tratamentului sa fie unul eficient, acest lucru fiind valabil pentru orice tip de medicina. Pacientul este singurul in masura sa controleze boala. Daca el va refuza sa se accepte pe sine si sa se inteleaga, toate demersurile vor fi zadarnice.

Vindecarea sau functionarea unui tratament homeopat este ca un proces circular. Se poate intampla ca pacientul sa se simta mai bine chiar dupa prima zi sau, din contra, sa se simta mai rau. Insa nu pentru ca nu ar fi bun tratamentul prescris de medic, ci pentru ca acesta incepe sa functioneze, fie din interior spre exterior, fie din exterior spre interior.

Starea pacientului se poate agrava dupa ce incepe tratamentul din cauza unor afectiuni vechi cu care acesta se confrunta in trecut si care au fost redescoperite, insa nu e nimic de speriat, caci acestea sunt reactii normale, ce vor disparea, de data aceasta vindecand-se. Pacientul isi revine imediat ce incepe tratamentul.

In general, homeopatia trateaza orice fel de boala, de la raceala sau gripa pana la depresie, insomnie, alergie sau boli si mai grave, cum sunt cancerul, SIDA sau Ebola, pentru care medicina convenţională nu are încă un tratament.

In ce consta tratamentul homeopatic?

Un tratament difera de la un pacient la altul, asa cum o boala este diferit resimtita de fiecare pacient in parte. In ceea ce priveste tratamentul, de obicei, acesta consta in granule ce se administreaza sublingual dimineata, la pranz sau seara. Tratamentul poate fi diversificat, in functie de afectiune: de la fiole cu remedii lichide ce se administrează la fel ca şi granulele, pana la tablete, creme, geluri si altele.

Remediile au la baza plante medicinale, tot tratamentul fiind unul natural. Inainte de a fi administrate pacientului, remediile trec printr-un proces de pontetare. Astfel se stabileste gradul de concentrare sau diluare a acestuia.

Desigur, tratamentul homeopat nu va putea vindeca intotdeauna bolile cronice cu care un pacient s-a confruntat o viata intreaga, insa el poate ameliora starea de sanatate si poate duce la reducerea numarului de medicamente ce trebuie administrate.

Impactul homeopatiei asupra populatiei


            Inventata in urma cu aproximativ 200 de ani, homeopatia este tot mai populara in lume. In Europa, spre exemplu, studiile arata ca 1 din 2 europeni adopta aceasta metoda de tratament, in mod special pentru a scapa de afectiuni precum raceala, gripa, alergii sau afectiuni gastrointerstinale.

La fel, tot studiile arata ca in Germania si Franta, majoritatea farmaciilor au in dotare medicamente si produse homeopate. In aceste tari, cel mai popular medicament impotriva racelii, spre exemplu, este unul homeopat.

Studii facute in Italia demonstreaza ca femeile sunt cliente fidele ale cabinetelor de homeopatie. Este vorba despre femei cu un statut socio-economic ridicat si cu studii universitare sau medii.

Romania se remarca printr-o scoala cu traditie in homeopatie, si anume Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă “Prof. Dr. Florin Bratila”, din Bucureşti.

Cat de mult dureaza un tratament homeopatic?

Cu siguranta va intrebati cat de mult dureaza un tratament homeopat, avand in vedere fapul ca vindecarea se face succesiv, implicand atat trupul, cat si mintea si sufletul.

In cazul in care ne referim la o boala cronica, este nevoie de timp, fiindca remediile homeopatiei trateaza intregul organism, contribuind la o buna functionare a acestuia, in totala armonie. Tratamentul pentru o boala grava poate dura saptamani, luni sau ani. Totul depinde de pacient si de stadiul in care se afla boala.

Daca luam in vedere o boala acuta, atunci timpul de vindecare va fi mult mai scurt. Mai intai se trateaza simptomele caracteristice episodului acut, apoi organismul in intregime.

Asadar, orice boala isi poata gasi vindecarea cu ajutorul unui medic homeopat. Este nevoie de foarte multa rabdare si persuasiune in cazul in care se adopta un astfel de tratament, iar rezultatele vor fi remarcabile.