Breaking news

Toți cetățenii din Uniunea Europeană vor circula în curând, fără vize în SUA

loading...

În curând, toți cetățenii Uniunii Europene vor putea circula fără vize în Statele Unite. SUA și UE doresc liberalizarea regimului de vize pentru toate statele membre ale Uniunii.

vize sua - ueÎntr-o declaraţie comună emisă miercuri la sfârşitul summitului UE-SUA de la Bruxelles, se precizează faptul că se dorește eliminarea vizelor pentru toți cetățenii UE, cât mai curând.

Reafirmăm angajamentul nostru de a încheia acordurile privind călătoriile fără viză între Statele Unite şi toate statele membre ale UE cât mai curând posibil şi în conformitate cu legislaţia naţională“, se menţionează în declaraţie comună a UE și SUA.

Declaraţia comună a fost transmisă în timpul primei vizite a lui Obama la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În prezent, cetăţenii din majoritatea statelor membre ale UE pot intra pe teritoriul Statelor Unite fără viză, cu excepţia celor din Croaţia, Cipru, Polonia, Bulgaria şi România.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>