Breaking news

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să te apuci de tenis

loading...

Ai luat decizia de a juca tenis? Felicitări! Este un sport minunat, fie că îl joci de plăcere, ca amator sau pentru a face performanță în sport. Oricare ar fi motivul, tenisul te ajută să ai o condiție fizică bună și îți crește rezistența la efort. În plus, tenisul este un sport care îți îmbunătățește concentrarea și îți dezvoltă toate abilitățile practice.

Pentru a juca tenis corespunzător, este esențial să ții cont de câteva tehnici esențiale, pe care ți le prezentăm în următoarele rânduri!

Alegerea echipamentului potrivit

Vrei să te bucuri de cea mai bună experiență pe terenul de tenis? Începe cu alegerea echipamentului potrivit, în care să te simți confortabil și cu cea a rachetei și a mingilor de tenis.

De regulă, echipamentul de tenis se compune din tricou, pantaloni și fustă, în cazul femeilor. La fel de importanți sunt și pantofii sport! Poți alege adidași marca Fila, foarte potriviți și de confortabili pentru tenis, deoarece previn alunecarea și oferă aderență pe diferite suprafețe de joc. Pantalonii pot fi scurți sau lungi, în funcție de sezon. Optează pentru echipament de tenis realizat din materiale respirabile, care nu rețin umezeala.

Pregătirea pentru joc

Nu ai mai jucat tenis până acum? Chiar dacă nu stăpânești bine regulile acestui joc interesant, este important să deprinzi mișcările esențiale, pozițiile de joc și modul în care trebuie să ții racheta în mână.

Înainte de fiecare partidă de tenis, trebuie să te echipezi corect și să faci încălzirea. Pentru că tenisul este un sport care implică folosirea picioarelor, începe cu o ușoară alergare și câteva exerciții de stretching, care-ți vor pune sângele în mișcare.

Asimilarea tehnicilor corecte

Fiecare antrenament de tenis va da roade, atâta timp cât înveți tehnicile corecte ale acestui sport. Tehnicile nu presupun doar lovirea mingei cu racheta, ci strategiile! Printre acestea includem capacitatea de a observa intențiile adversarului și plasarea corectă a mingei în timp ce servești.

Mai mult, trebuie să lucrezi constant la tehnica mentală. Ai nevoie de un psihic puternic, astfel încât să fii un jucător de succes!

Familiarizarea cu termenii specifici

Pentru un începător, este esențială familiarizarea cu termenii specifici ai tenisului. Învață toți termenii de specialitate și înainte de a intra pe teren, află ce înseamnă cuvinte precum rever, tie-break sau forehand, care îți vor fi de folos. Totodată, lecțiile de tenis te ajută să-ți exersezi loviturile și să-ți perfecționezi mișcările în timpul jocului. Chiar dacă nu îți ies din prima, învață să ai răbdare! Exercițiul este cheia!

Nu uita să te antrenezi la perete, exercițiu care te ajută să lovești mingea corect și să o urmărești cu atenție, în timp util.

Relaxarea, pauzele și atenția

În tenis, trebuie să-ți păstrezi mintea relaxată și alertă, în același timp. Nu scăpa mingea din ochi și concentrează-te atunci când îți coordonezi mișcările.

Nu sări peste pauze! Câteva minute de respiro pentru hidratare sunt esențiale, astfel încât să te întorci pregătit pe terenul de joc.

Beneficiile tenisului

Tenisul îți oferă numeroase beneficii, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Iată câteva avantaje de care te poți bucură când joci tenis:

  • Datorită solicitării din timpul jocului, tenisul îți solicită toate grupele de mușchi și te ajută să te menții în formă.
  • Tenisul îmbunătățește circulația sângelui
  • Tenisul te învață să gândești tactic și să-ți îmbunătățești concentrarea
  • Jocul de tenis contribuie la dezvoltarea echilibrului și a abilităților motorii

Dacă ții cont de aceste sfaturi, te vei bucura de partide de tenis plăcute și vei savura gustul victoriei sportive!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Z4Sxy1_3wdY

loading...