Breaking news

Torționarul Alexandru Vișinescu, plătit cu o pensie regească de statul român, lovește jurnalișii

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, unde mii de români au murit torționați în chinuri groaznice, încasează o pensie fabuloasă de la stat.

alexandru visinescuAlexandru Vişinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, ce încasează lunar o penise de 60 de milioane de lei, a intrat în istorie ca cel mai mare torționar român din perioada comunistă.

Alexandru Vişinescu, a avut o reacţie violentă la adresa jurnaliştilor care l-au abordat pe stradă, în fața casei lui din București.

la cei 88 de ani, Alexandru Vișinescu a avut o reacție extrem de violentă, lovind cu pumnul jurnaliștii, pe care i-a și înjurat grosolan.

Futu-ţi Cristosu’ mă-tii să-ţi fut”, a urlat torţionarul Vişinescu în timp ce îşi arunca pumnii către reporteri.

Întrebat de jurnaliști dacă se simte vinovat pentru ce le-a făcut românilor închiși la Râmnicu Sărat, Vișinescu a replicat că nu se simte vinovată și că el și-a făcut doar meseria.

Nu sunt răspunzător. Am îndeplinit o funcţie. Ce vreţi de le mine?”, spune Vişinescu.

Realizatoarea TVR, Lucia Hossu Longin, autoarea documentarelor tv sub egida ”Memorialul Durerii”, se declară șocată de faptul că Vișinescu nu a plătit pentru crimele comise.

”Este unul din cei mai mari torţionari. În istoria penitenciarelor politice el figura ca singurul care a torturat femei, adică le-a schingiuit în locuri sensibile. Era renumit, celebru pentru asta. Pe lângă că a făcut la Râmnicu Sărat ce a făcut, în plus de asta, a torturat femei, a omorât femei, a făcut lucruri groaznice. Cum este posibil ca un asemenea personaj să trăiască bine mersi şi să nu aibă niciun fel de probleme cu legea?”, a declarat Lucia Hossu Longin pentru Ziarul Ring.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc l-a acuzat oficial pe Alexandru Vişiescu de omor deosebit de grav, printre victimele sale fiind şi liderul ţărănist Ion Mihalache, care a sfârşit la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de Vişinescu.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

>