Breaking news

Topul Aplicațiilor 2022 după numărul de descărcări, utilizatori activi și timp petrecut în medie

Tehnologia a avansat enorm în ultimele decenii. Până nu demult un telefon cu touchscreen era considerat un adevărat progres tehnologic, iar acum, în zilele noastre, majoritatea famililor dețin cel puțin un astfel de telefon. Telefoanele inteligente au ajuns să fie considerate practic o extensie a corpului uman, iar noi le folosim zilnic pentru diverse activități, conversație, ascultat muzică sau păcănele online.

 Aproape trei sferturi din cheltuielile consumatorilor în materie de aplicații care nu sunt jocuri mobile sunt deținute de Sistemul de operare mobil, Apple. Iar responsabile de acest număr sunt creșterile masive în materie de streaming video ale companiilor de divertisment, HBO, Disney+, Netflix, etc.

Colectiv, am instalat nu mai puțin de 37 de miliarde de aplicații, și asta doar în primul trimestru al anului 2022. Acest număr reprezintă o creștere cu unsprezece procente față de anul trecut. Majoritatea aplicațiilor sunt descărcate pe sistemul de operare Android, care reprezintă aproximativ 28 de miliarde de descărcări. Restul de 9 miliarde sunt aplicații descărcate pe sistemul de operare iOS. Un detaliu interesant îl reprezintă faptul că în materie de câștiguri, ierarhia este inversată, iOS ieșind pe primul loc.

Primul trimestru al anului 2022 a văzut cel mai mare consum de aplicații mobile din istorie. Crescând cu un impresionant procent de 40% față de acum doi ani, în mare parte fapt datorat și pandemiei, când oamenii au fost nevoiți să-și petreacă timpul acasă. Dar care sunt cele mai descărcate aplicații din 2022?

Topul aplicațiilor descărcate este condus detașat de către Instagram, care a câștigat bătălia titanilor versus TikTok. Celor două li se alătură în top 5, Facebook, WhatsApp și Snapchat. O creștere semnificativă a avut-o Telegram care continuă să fie o aplicație populară pentru oamenii și grupurile ce doresc să comunice liber fără să se teamă de anumite cenzuri care sunt mai aspre pe alte aplicații de acest tip.

Topul aplicațiilor după descărcări:

 1. Instagram
 2. TikTok
 3. Facebook
 4. WhatsApp Messenger
 5. Snapchat
 6. Telegram
 7. Shopee
 8. Facebook Messenger
 9. Spotify
 10. Zoom Cloud Meetings

Dacă e să ne luăm după numărul de utilizatori activi și cheltuielile de consumator atunci vorbim de TikTok ca și cea mai profitabilă aplicație. Asta se datorează și faptului că TikTok oferă insigne și cadouri în aplicație care pot fi cumpărate de utilizatori pentru a fi oferite mai departe creatorilor de conținut favoriți. Aplicațiile de streaming video cum ar fi Twitch, sau cele de dating, Tinder, atrag și ele fonduri importante. Piccoma, o aplicație japoneză de manga și webtoons este și ea prezentă în top.

Topul aplicațiilor după cheltuielile de consum:

 1. TikTok
 2. YouTube
 3. Tinder
 4. Disney+
 5. HBO Max
 6. Tencent Video
 7. Google One
 8. Piccoma
 9. iQiYi
 10. QQ Music

Când vine vorba strict de numărul utilizatorilor activi, atunci Facebook rămâne și anul acesta lider mondial pe piață, cu toate cele patru aplicații deținute.

Topul aplicațiilor după numărul membrilor activi lunar:

 1. Facebook
 2. WhatsApp Messenger
 3. Instagram
 4. Facebook Messenger
 5. TikTok
 6. Amazon
 7. Telegram
 8. Twitter
 9. Spotify
 10. Netflix

Snapchat pare să stagneze de ceva vreme dar datorită noilor investiții în realitate augmentată folosită pentru filtrele de față precum și implicarea unor branduri cunoscute precum Coke, Amazon și Under Armour au adus într-o renaștere a aplicației, care a urcat de pe locul șapte până pe locul cinci în materie de descărcări globale. De asemenea, o altă aplicație cu un salt destul de interesant este Shoppee, care a sărit de pe locul zece până pe locul șapte. Desigur această aplicație de comerț creată în Singapore nu este încă foarte populară la noi în țară, dar lucrurile par a se schimba încetul cu încetul și la noi.

În ultimul timp lumea pare să fie mult mai preocupată de sănătate ca în urmă cu câțiva ani, așa că aplicațiile medicale au cunoscut o creștere cu 23 de procente față de anii precedenți. Dintre aplicațiile medicale trebuie să menționăm, Calm, care este o aplicație ce pune accentul pe somn și meditație.