Breaking news

Top Microfoane pentru evenimente muzicale. Selectează microfoanele potrivite care captează sunetul

Un eveniment frumos trebuie neapărat să fie însoțit de o muzică plăcută, inclusiv live, iar pentru a obține un sunet curat, memorabil, e necesar să apelezi la microfoane profesionale, care ar transmite undele sonore direct la invitații tăi. Totuși, ce microfoane sunt necesare pentru a obține un fundal muzical sau vocal pe măsură? Iată recomandările specialiștilor magazinului Soundstil.

1.     Optează pentru microfoane lavalieră

Să ne imaginăm situația în care ai o nuntă, pe care trebuie să o conducă un prezentator. Evident, poți opta pentru microfoane obișnuite, pe care specialistul să le tot mute dintr-o mână în alta, să monitorizeze dacă se descarcă sau nu. Acestea sunt utile în cazul în care se oferă cuvântul invitaților. Dar ce ar fi dacă le-am oferit posibilitatea prezentatorilor de evenimente să utilizeze un microfon lavalieră wireless. Efectul va fi unul pe cinste. Undele sonore se captează chiar și în cele mai îndepărtate unghiuri ale spațiului și se retransmite ușor, fără cabluri conectate, doar prin wireless, ceea ce evident ușurează munca muzicianului sau a prezentatorului.

Aceste microfoane prind eficient sunetul și îl retransmit spre difuzoare, permițând astfel creearea unui fundal corespunzător, fără interferențe externe sau interne.

2.     O soluție eficientă pot fi microfoanele cu condensator

Acestea sunt perfect concepute pentru muzica corală, de studiou sau de scenă, acolo unde sunetul se dispersează neuniform sau unde există așa zisele unghiuri moarte. De exemplu, pot fi utilizate la:

  • concerte solo sau de orchestră;
  • concerte corale;
  • webinare publice;
  • mese rotunde.

Printre cele mai frecvent utilizate microfoane din această categorie sunt:

  • microfoanele cetraverse sau suspendate;
  • microfoanele stick creion;
  • microfoanele cu standuri.

3.     Combină microfoanele

               Una dintre recomandările de bază pentru a obține un fundal muzical sau sonor de calitate e să îmbini tipurile de microfoane. În așa fel, vei reuși să spațiezi corect și să dispersezi sunetul calitativ, în toate zonele evenimentului tău. De exemplu, dacă ai un concert cu muzică într-o sală mare și mai sunt implicați prezentatori, atunci poți să utilizezi microfoane cu standuri pentru muzicieni, microfoane cu lavalieră pentru prezentatori și microfoane stick creion pentru zonele în care se cântă la instrumentele muzicale alese. În acest fel, sunetul se cumulează, se uniformizează și se unește într-un tot întreg organic, exact ceea de ce e nevoie pentru a oferi spectatorului sau invitatului simțămintul de implicare, de prezență intensă.

În magazinul Soundstil găsești cele mai diverse tipuri de microfoane pentru evenimente sau studiou, de la producători europeni, cu garanția calității și la prețuri accesibile. Aventurează-te în lumea muzicală, alături de Soundstil.

>