Breaking news

Top Cărți și Albume de Arhitectură și Design în Engleză

Unde găsesti cele mai bune albume de arhitectură în engleză? Goethe, oratorul culturii universale, făcea o paralelă între muzică și arhitectură spunând că arhitectura ar fi o solidificare a muzicii, iar Constantin Brâncuși spunea că arhitectura este sculptură locuită.

Indiferent din ce unghi stilistic am privi, noi credem că arhitectura este o formă de artă desăvârșită căreia i-au fost atribuite numeroase roluri de-a lungul istoriei și care rămâne mărturie a civilizației din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Este o formă de artă ce a avut dintotdeauna ceva de demonstrat, ceva de spus, ceva de ascuns și, cu ajutorul unei colecții de albume de arhitectură și design de la Antic Exlibris putem desluși secretele celor mai impozante clădiri din lume și povestea celor care le-au construit.

Antic ExLibris este o librărie tip discount books, un fel de anticariat de cărți în engleză dacă vreți, unde însă vă veți întâlni doar cu cărți noi, la prețuri accesibile, care abordează o multitudine de domenii de interes, printre care și arhitectura și design-ul. În cadrul librăriilor de pe Strada Doamnei 23 și Gabroveni 61 veți putea găsi un top de 100 cărți de arhitectură în engleză, cu ilustrații superbe, de la coloanele dorice ale Parthenonului la arhitectura postmodernistă a Centrului Pompidou, terase, case și lofturi de excepție, compoziții urbanistice inspirate din natură și arhitecți consacrați precum Frank Lloyd Wright, Renzo Piano, Philip Johnson și mulți alții.

20th-Century World Architecture: The Phaidon Atlas

Poate una dintre cele mai de seamă cărți de arhitectură în engleză pe care o puteți cumpăra de pe rafturile AnticExLibris este reprezentată de 20th-Century World Architecture: The Phaidon Atlas. Aceasta este printre cele mai extensive colecții asupra unora dintre cele mai prețioase lucrări arhitecturale construite și finalizate între anii 1900 și 1999. Atlasul prezintă peste 750 de clădiri-cheie și capodopere globale ale secolului XX. Grafica, de calitate înaltă, este special concepută pentru a explora contextele economice și politice din cadrul conceptelor arhitecturale prezente de-a lungul acestui secol fascinant, iar selecția de proiecte ilustrează în mod strălucit rezultatele acestor influențe culturale în fiecare colț al lumii, cu câteva dezvăluiri surprinzătoare.

Centre Pompidou: Renzo Piano, Richard Rogers, and the Making of a Modern Monument

Centrul Georges Pompidou, numit și Beaubourg, este astăzi considerat o clădire epocală a Parisului contemporan, simbolul unei arhitecturi moderne și o ilustrare veridică a unui muzeu care găzduiește unele dintre cele mai importante opere moderniste ale lumii. În 1971, Renzo Piano și Richard Rogers, împreună cu firma de inginerie Ove Arup & Partners, au câștigat un concurs internațional de arhitectură prin designul lor inovator și ireverențial. Finalizată în 1977, clădirea a fost primită la început sceptic de critici, dar a fost rapid îmbrățișată de public ca un monument iubit al orașului modern Paris. Această biografie intelectuală plină de viață a clădirii explorează istoria acesteia și motivele succesului său, de la geneza sa ca răspuns calculat politic la turbulențele și protestele studențești din Paris până la rolul jucat de arhitecți în construcția sa. Un motiv profund al popularității Centrului Pompidou constă într-adevăr în capacitatea sa de a reanima memoria asupra motivului arhitectural, conectându-l puternic la țesătura urbană istorică a Parisului.

Jakob + MacFarlane: NEO Architecture

 Opera arhitecților parizieni Jakob și McFarlane poate fi descrisă cel mai bine ca fiind captarea și articularea mișcării, atât celei eterice, cât și pe cea reală. Concentrarea arhitecturii asupra mișcării urmărește să mobilizeze vectori de forță pentru a insufla o sensibilitate dinamică în munca celor doi arhitecți, evidentă în proiecte bine cunoscute precum Restaurantul Georges de la Centrul Pompidou și Librăria Florence Loewy din Paris. Schemele sofisticate de proiectare ale companiei sunt rezultatul tehnologiei de calcul digital de ultimă generație folosită în procesul lor de proiectare. Lucrarea lui Jakob + MacFarlane a fost publicată și expusă pe scară largă și proclamată extrem de promițătoare pentru viitorul arhitecturii, reprezentând una dintre cele mai bune lucrări de arhitectură franceză a secolului XXI. Această carte explorează o varietate de proiecte realizate până în prezent de Jakob și MacFarlane, permițând cititorului să dobândească o perspectivă asupra funcționării unei practici în plină dezvoltare.

Pentru și mai multe titluri de albume de design si cărți de arhitectură în engleză, cărți despre arte frumoase și decorative, vă invităm să faceți o vizită librăriei Antic Exlibris, unde cărțile sunt la ele acasă.