Breaking news

Top 7 uleiuri esențiale pentru copii

Uleiurile esențiale sunt extracte naturale din plante și anume din flori, semințe, frunze, fructe, copaci. Puterea naturii se află în aceste uleiuri, așadar beneficiile sunt nenumărate. Se știe acest lucru încă din cele mai vechi timpuri. Ne influențează sănătatea din punct de vedere fizic, psihic, emoțional.

Există câteva recomandări cu privire la utilizarea uleiurilor esențiale la copii: nu trebuie folosite direct pe piele, ci diluate în uleiuri de bază vegetale, nu trebuie difuzate mult timp, nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. Multe din uleiurile esențiale sunt folosite pentru copii și sunt sigure, atât timp cât sunt respectate regulile de utilizare. Oricum , înainte de administrarea sub orice formă, este necesară o documentare temeinică și eventual consultarea unui medic.  Vrei să știi care sunt cele mai folosite uleiuri esențiale pentru copii?

Iată un top al celor mai utile uleiuri esențiale pentru copii!

  1. Uleiul esențial de lavandă – se folosește la copiii peste 3 luni și face parte din gama de uleiuri esențiale de pe vegis.ro. Susține sănătatea căilor respiratorii, datorită acțiunii antimicrobiene, dar susține și relaxarea, reducând neliniștea. Folosit extern, ajută la calmarea iritațiilor pielii. Este bine cunoscut efectul de relaxare, reduce stările de neliniște, ajută la obținerea unui somn odihnitor.
  2. Uleiul esențial de pin – se poate folosi la copii de la 3 luni la 3 ani, doar prin difuzare în cameră, cu efect purificator. Ajută la ușurarea respirației, în cazul congestiei nazale din gripă sau răceală. Este util și pentru diminuarea stresului și a oboselii mentale. 
  3. Uleiul esențial de mușețel – se poate utiliza de la vârsta de 3 luni. Acesta urcă în topul celor mai utilizate uleiuri esențiale. Mușețelul este o plantă medicinală foarte cunoscută, apreciată, utilizată din cele mai vechi timpuri. Uleiul de mușețel este util în calmarea tulburărilor digestive, este antialergic, combate depresia și anxietatea, ajută la calmare durerilor articulare. Are efect antiinflamator, ajută la purificarea sângelui.
  4. Uleiul esențial de mentă – are o largă întrebuințare. Se folosește de la 2 ani, intern sau extern pentru: probleme digestive, simptome de alergie, probleme respiratorii, dureri musculare, dar și pentru îmbunătățirea aspectului pielii și a părului. Menta are efecte antibacteriene și antivirale puternice. Este și un puternic antioxidant.
  5. Uleiul esențial de portocală – se folosește după 6 luni, extern (aromaterapie, masaj, inhalații). Are efect calmant și reconfortant datorită aromei proaspete, deosebite, de coajă de portocală; îmbunătățește funcțiile cognitive. Este tonic al pielii, relaxează musculatura, 
  6. Uleiul esențial de scorțișoară – se recomandă după 6 luni. Se utilizează pentru aromaterapie, pentru masaj, pentru inhalații sau pentru îmbunătățirea calității pielii. Se folosește și intern. Are un spectru antiinfecțios larg. Combate bacterii, viruși, ciuperci patogene. 
  7. Uleiul esențial de salvie – se utilizează intern, după vârsta de 6 ani. Susține performanțele cognitive, susține concentrarea, atenția, memoria. Contribuie la menținerea sănătății căilor respiratorii, calmează iritațiile gurii, gâtului, faringelui și a corzilor vocale și susține imunitatea organismului. 

Așadar, dacă dorești pentru copilul tău un remediu natural, uleiurile esențiale sunt alegerea perfectă. Se găsesc într-o multitudine de variante , astfel încât poți alege exact ce ai nevoie, în funcție de afecțiunea copilului sau pentru bunăstarea copilului.

Sursa foto: pexels.com