Breaking news

Top 5 vintage online shops pe care trebuie să le vizitezi

Hainele vintage au o viață a lor în care pot fi purtate cu stil mai mult timp decât ai crede. Dacă ești o persoană pentru care hainele reprezintă mai mult decât simple bucăți de material și inspiră generații întregi, dacă vrei să lași în urmă o amprentă pozitivă și mai ales, cât mai puține reziduuri, poți alege hainele vintage. Le găsești ușor in magazinele de profil fizice, cat si in shop-uri online.

Ce ar trebui să știi despre online vintage shops

Un online vintage shop poate fi magazinul de vis pentru unii dintre noi. De fapt, chiar și pentru proprietarii de magazin de haine vintage, procesul de punere în vânzare a acestora este unul special care nu se compară cu nimic altceva. Dacă vei trece pragul, fizic sau virtual al unui astfel de magazin vei putea admira și cumpăra piese vestimentare din anii 50 și 60 care încă nu se produceau în serie.

Perioada în care hainele au început să se producă în serie este egală cu trecerea de la materiale de calitate care nu poluează mediul la nylon și poliester care au nevoie de zeci sau chiar sute de ani să se descompună. Deși mai multe persoane își puteau cumpăra cele mai la modă haine în anii 90 și 2000, materialul lăsa de dorit, iar amprenta de carbon per persoană creștea considerabil. Uneori progresul nu înseamnă neapărat „înainte”, iar asta se reflectă în orice domeniu, nu doar în sectorul vestimentar.

Cele mai bune 5 vintage stores online

Selfridges Resellfridges – acest vintage bazar online este parte a unei inițiative de a produce și vinde haine sustenabile si anume Project Earth. Vorbim de un magazin online și o platformă care oferă vizitatorilor săi șansa de a cumpăra, dar și a vinde haine deja adorate, vintage, de colecție în colaborare cu peste 20 branduri parteneri care includ Levi’s, Dukes Cupboard sau Barbour.

Etsy Vintage Frills Shop – deși nu te-ai fi gândit la asta, Etsy este un magazin online diversificat unde poți găsi chiar și haine vintage. Acesta face parte din acele vintage stores online care îți pot oferi rochii retro, bluze sau accesorii, dar și piese inspirate din moda vintage.

Waiste Vintage – aici vorbim despre unul dintre cele mai interesante vintage stores online din Marea Britanie deoarece include o vastă colecție de haine din anii 70, haine brodate de origine afgană și multe alte piese vestimentare la fel de interesante. Mai mult, proprietarul pe nume Sara pozează ca model pentru majoritatea hainelor de pe site. Cât de cool este asta?

Rokit – acest magazin renumit în prezent a debutat ca o mică tarabă de piață în cadrul Camden London. În timp a crescut și a ajuns la faima de astăzi datorită hainelor din anii 30 până în anii 90. Dacă nu poți ajunge în Londra, tot te poți bucura de hainele lor datorită magazinului online.

Farfetch – acest vintage shop online include un număr impresionant de 400 de magazine în rețeaua sa și îți poate oferi o experiență de shopping de vis. Fiecare magazin conține haine vintage de la designeri alese cu grijă pentru a îndeplini standarde ridicate de calitate și a oferi clienților o mare varietate din care să aleagă.

Magazinele de haine vintage sunt adevărate peșteri cu comori pentru pasionații de vintage care vor să îmbrace o anumită perioadă din secolul trecut. Cui nu îi place să caute cele mai frumoase haine, dar mai ales să poarte haine care inspiră ceva și care pot inspira alte persoane?