Breaking news

Top 5 obiecte care nu ar trebui să-i lipsească niciunei bucătării funcționale și moderne

Indiferent dacă îți amenajezi bucătăria pentru prima dată sau trebuie să înlocuiești unele obiecte uzate, menținerea acesteia dotată cu instrumentele adecvate este primul pas către acele mese delicioase. 

Când te muți în casă nouă, bucătăria poate părea descurajantă, având în vedere toate elementele de care ai nevoie pentru gătit. Dacă ești și începător în arta culinară, echiparea și organizarea acestei încăperi pot părea și mai dificile. 

Dacă împarți lista destul de lungă de instrumente și echipamente necesare pe categorii, îți vei ușura procesul de amenajare a noii tale bucătării. Investiția de timp și bani în alegerea acestor obiecte va face ca gătitul să fie o activitate plăcută și ușoară, pe care o vei aștepta cu nerăbdare. 

Iată care sunt instrumentele obligatorii într-o bucătărie pentru a-ți ușura munca și a nu pierde timp inutil

  • Plita și cuptorul

În funcție de tehnicile tale de gătit și de preferințele culinare, cuptorul și plita s-ar putea transforma în cele mai utile sau cele mai puțin folosite obiecte din bucătărie. Nu toți „bucătarii” de acasă folosesc aceste aparate în fiecare zi, dar dacă iubești fripturile și mâncărurile elaborate, gătite lent, ele sunt chiar o necesitate. 

Tot ce trebuie să faci este să găsești modele suficient de mari pentru întreaga familie și care să se potrivească cu amenajarea bucătăriei tale. Dacă ești adeptul folosirii electricității, un set cu plită și cuptor electric devine alegerea ideală.

  • Mașina de spălat vase

Lumea este plină de aparate de bucătărie utile, dar mașina de spălat vase este esențială pentru a-ți ușura viața. În loc să pierzi ore prețioase spălând manual la chiuvetă, poți delega această activitate aparatului, asigurându-te că o faci în mod corect, și chiar poți uita de această corvoadă.

Vei câștiga mai mult timp pentru a te concentra asupra mesei în sine și vei fi mai relaxat știind că nu ai de curățat un munte de farfurii murdare după o masă cu prietenii acasă la tine.

  • Frigiderul

Fiecare bucătărie are nevoie de frigider, dar nu toate aceste electrocasnice sunt la fel. În funcție de dimensiunea familiei tale, aparatul frigorific poate varia de la mic la uriaș și este important să iei în considerare acest criteriu atunci când alegi un model nou. 

Un frigider trebuie să depoziteze toată mâncarea perisabilă și băuturile, precum și fructele și legumele, așa că, dacă ai mai mulți copii, nu te sfii să cumperi unul încăpător.

  • Cuptorul cu microunde

Mulți oameni se opun acestor echipamente electrocasnice, considerând că ar putea dăuna sănătății, dar lucrurile nu stau chiar așa. Cuptoarele cu microunde sunt practice și utile, mai ales dacă ai un stil de viață trepidant și nu ai timpul necesar gătitului clasic sau încălzitului mâncării la plită. 

Sunt deosebit de utile dacă ai copii, care vor o gustare atunci când ți-e lumea mai dragă. Cu un cuptor cu microunde vei încălzi rapid orice mâncare sau băutură și vei putea chiar și găti unele feluri delicioase.

  • Cafetiera

O mare parte dintre oamenii din ziua de azi nu-și pot imagina trezirea fără o ceașcă de cafea și, dacă și tu ești unul dintre aceștia, ar trebui să investești într-o cafetiera sau un espressor de înaltă calitate cât de curând posibil. 

Indiferent dacă îți place espresso, macchiato sau cappuccino, vei putea savura o ceașcă din cafeaua preferată în câteva minute și îți vei putea începe ziua în cel mai bun mod posibil.

În concluzie, amenajarea bucătariei de acasă nu trebuie tratată cu superficialitate. Până la urmă, este locul unde îți vei prepara mâncarea și vei petrece o mare parte din timpul vieții. De ce nu ai acorda mai multă atenție acestui spațiu care îți poate ridica nivelul de calitate al vieții?

Sursa foto: Shutterstock.com

>